AIYL – Aspiring and Inspiring Youth Leadership

Vi är mycket glada att kunna meddela att Svenska Landhockeyförbundet är part i ett europeiskt projekt som beviljats medel från EU och ERASMUS+, som är EUs program för att stödja utbildning, ungdomar och idrott i Europa. Projektet som kallas Aspiring and Inspiring Youth Leadership (AIYL) leds av Gino Schilders, ordförande i det tjeckiska landhockeyförbundet. Utöver Sverige och Tjeckien så är även landhockeyförbunden från Danmark, Belgien, Polen, Wales och Ukraina med. Det finns även andra parter med i projektet, såsom Köpenhamns universitet, Streetgames UK och Sportsinq BV. Projektet startar officiellt i januari 2021 och kommer pågå fram till och med 2023. Syftet med projektet är att skapa förutsättning och strukturer för unga att ta sig an olika ledarroller i hockeyvärlden, såväl nationellt som internationellt.

Oskar Lindblad (i mitten) tillsammans med sin pappa (t v) och sin mormor (t h).

Varje lands förbund representeras av en ”youth leader” som är med och bidrar med inspel, feedback och idéer under hela programmets gång. Den person som representerar Sverige och Svenska Landhockeyförbundet som youth leader heter Oskar Lindblad. Oskar, som har svenskt påbrå, är bosatt i England. Han har spelat hockey i Sverige under en säsong och även med det svenska U21-landslaget på indoor-EM i Portugal 2019 men framförallt är han aktiv som spelare och ledare i England.

Oskar kommer med sin erfarenhet både från svensk och engelsk landhockey att vara en god tillgång för oss i projektet och han ser mycket fram emot att axla rollen som youth leader och på så vis få vara en del av och bidra till utvecklingen av svensk landhockey.

 

Denna nyhet presenteras i samarbete med Chilli.se.