Nu lanserar vi vår Uppförandekod

 I nuläget när det inte spelas några matcher och träningstillfällena är starkt begränsade på grund av den pågående corona-pandemin passar vi på att lansera Svenska Landhockeyförbundets Uppförandekod.

Tanken om att upprätta en uppförandekod, eller code of conduct, har funnits under många år och FIH samt EHF har länge haft regler kring uppförande och deltagande vid sina matcher. Nu har vi äntligen skapat en egen version, en enkel och kort sådan, som är till för att skapa medvetenhet om hur vi beter oss mot varandra och för att visa på vårt gemensamma ansvar för att göra svensk landhockey så bra som möjligt. Alla deltagare är bundna till och skyldiga att följa uppförandekoden och det är vardera deltagares personliga ansvar att känna till kraven i den. I uppförandekoden riktar vi reglerna mot spelare, ledare och föräldrar men koden beskriver egentligen hur vi är mot varandra inom svensk landhockey och därmed omfattas alla av uppförandekoden, oavsett vilken roll du har.

Svenska Landhockeyförbundets Uppförandekod finns under egen flik här på vår hemsida och den hittar du HÄR.

 

Denna nyhet presenteras i samarbetet med Byggshop.se.