Återblick indoorsäsongen

Nu när midsommar är runt hörnet och utomhussäsongen i full gång så väljer vi att göra en återblick till vintern.

Indoorsäsongens inledningen på hemmaplan blev aningen skakig med sent schema och en del strul kring hallbokningar. Diskussioner om hur vi skulle lösa säsongen inleddes, vi var inte helt överens men till slut genomfördes den i alla fall och avslutades som planerat med SM-slutspel i Göteborg. Som svenska mästare stod Partille SC återigen, för damernas del för åttonde året i rad och för herrarna blev det femtonde (!) raka SM-guldet. På herrjuniorsidan var det Roslagens IF som efter en stark prestation tog hem SM-guldet.
Vi vill passa på att tacka Västra Landhockeyförbundet för ett väl genomfört arrangemang och även alla domare, tävlingsledare samt alla personer i sekretariatet för era goda insatser! Tack!

Internationellt var Indoorsäsongen 2018/2019 desto mer framgångsrik för svensk landhockey. Våra landslag för herr- och damjuniorer har förutom EM-slutspelet under januari 2019 genomfört ett antal träningsläger under hösten 2018 samt deltagit i Mason cup.

Damjuniorerna deltog i EM (B-division) i Zagreb. Tjejerna presterade otroligt bra och vann i finalen över Slovakien vilket innebär att de nu avancerar upp till A-divisionen! Damjuniorerna håller en hög standard och har god spetskompetens och både Paula Justus och Gunaj Zulfiyeva premierades med utmärkelser (för bästa spelare respektive bästa målgörare) i samband med prisutdelningen. Damstaben som har genomfört förberedelser och också själva EM på ett proffsigt sätt ska ha en stor eloge! Tack till er alla för allt det arbete ni lagt ner under året och ett särskilt tack till Johan Lindh och Patric Wallin som valt att avsluta sina uppdrag som förbundskaptener.

Herrjuniorerna deltog i EM (B-division) i Portugal och gjorde det bra men slutade på fjärde plats efter att ha mött tufft motstånd. Med en medelålder på 18 år ser vi fram emot killarnas fortsatta landhockeyutveckling och mästerskap i framtiden. Tack till herrstaben för er insats under säsongen! Vi vill rikta ett extra tack till förbundskapten Christoffer Bemert som under stor del av året ensam utgjort herrstaben och som dragit ett tungt lass med förberedelser och upplägg inför EM.

 

Under februari månad genomfördes så den riktigt stora bragden och den stod Partille SCs herrar för!
Efter flera år i både A- och B-divisionen i Europacupen fick de äntligen marginalerna på sin sida och kunde välförtjänt bärga hem guldet. En otrolig fin prestation som vi alla är väldigt stolta över. Stort grattis till hela Partille Sport Club!