Utvecklingskonferensen i Malmö

Den 6-7 april genomfördes den elfte och troligen den sista Utvecklingskonferensen i SLHFs regi.

Konferensprogrammet ramades in av utvecklingsresan Nya tränings -och tävlingsformer i Svensk idrotts strategi 2025, och bestod av såväl kunskapspåfyllning som strategiska diskussioner. Vi hade förmånen att få lyssna till Gabriella Ringblom från Budo och Kampsportsförbundet som pratade om Physical literacy. Vi hade också besök från Mateusz Grochal som är National Development Coach för Polens hockeyförbund. Han berättade för oss om Polens resa med att starta upp hockey 5s och erfarenheterna som coach för u16-lagen på  Youth Olympics i Buenos Aires 2018.

Dessutom diskuterades Svensk landhockeys verksamhet, såväl framtiden på längre sikt, som strategi, organisation, behov och önskemål för det närmsta året. Söndagens program avslutades med årsmöte.

Nytt för i år var att vi parallellt med konferensprogrammet också hade ett aktivitetsprogram för barn och unga. Ca 40 barn i åldrarna 6-16 år fick spela och leka på konstgräs i Kombihallen på fina Stadionområdet i Malmö. De fick också delta i ett praktiskt physical literacy med Gabriella. Även Mateusz Grochal gästade hallen och höll i ett gemensamt, roligt pass för både barn och vuxna.

Totalt hade vi ca 70 deltagare på plats, vilket måste vara nytt rekord! Tack till er alla för ert deltagande och engagemang!
Vi vill också passa på att rikta ett stort tack till alla ledare och föräldrar som tog hand om barnen och hjälpte till att göra helgen rolig, kreativ och minnesvärd!