Utomhussäsongen 2019

11-manna och Hockey5s

Svenska Landhockeyförbundet bjuder in till två olika spelformat för utomhussäsongen 2019, där lagen kan välja att delta i antingen det ena eller det andra formatet eller spela med i båda serier.

Att utomhussäsongen 2019 erbjuds i både 11-manna och Hockey5s är ett beslut som tagits av förbundsstyrelsen. Beslutet grundar sig i att förbundsstyrelsen ser att det finns ett bättre underlag hos föreningarna för att spela Hockey5s än 11-manna. En sådan satsning kan leda till ett större genomslag för en utomhussatsning, där fler får möjlighet att vara med.

Hockey5s är en ny spännande form att spela, som internationellt kommer att få mer och mer genomslag. FIH driver på spel i Hockey5s format i sin strategiska strategi och vi väljer nu att haka på den utvecklingen.
SLHFs styrelse ser dessutom en långsiktig vision om möjlighet till deltagande på Youth Olympic Games i framtiden.

 

Båda formaten spelas i två regionala ligor, en i norra och en i södra, och möts i ett gemensamt SM-slutspel. Utifrån antal anmälningar kan eventuella kvalregler behöva ställas upp för 11-manna. Ett SM-slutspel i Hockey5s bör kunna inkludera alla lag. För 2019 års utomhussatsning kan en Hockey5s-serie eventuellt delas upp i olika divisioner, beroende på antal anmälda lag, för att få jämnare seriespel.

Anmäl ditt lag nu! Klicka HÄR för att komma till formuläret för intresseanmälan.