Reseberättelse Krefeldt 2017

Hösten 2016 dök frågan upp, skall vi anmäla ett lag till det första inofficiella vm indoor för oldboys som skall gå av stapeln i Krefeldt i februari 2017?

Hur kul som helst. Vi lyckades få ihop tillräckligt med spelare, hade några träningar ihop och spelade några träningsmatcher. Det var lite krångligt att få ihop laget eftersom vi hade spelare från Stockholm och Göteborg men några matcher hann vi med mot bl a Partille SC’s damlag.

Vi anlände från olika håll till Dusseldorf i Tyskland och därefter hyrbil/taxi/tåg till Krefeldt.
Det var verkligen back to basic när alla spelare samlades och spelardräkter delades ut! Trots att vi numera är oldboys och oldgirls så är det en underbar känsla att få kränga på sig svenska landslagets kläder igen!

Lessons learned från förra gången är att trots att våra motståndare är äldre så finns det fortfarande många spelare som är fantastiskt duktiga! Kanske rushar de inte fullt lika snabbt på korta sträckor men de spelar smart, enkelt och låter bollen göra jobbet. Inför nästa resa (Hong Kong?  ) skall vi försöka få till träningsmatcher mot herrlagen i allsvenskan.

Vi hade fantastiskt kul! Snacket i omklädningsrummet innan och efter match, det var precis som förr! Alla var taggade och ville spela bra matcher och vinna. Detsamma om våra motståndare, alla ville vinna, blickarna blev fokuserade när matcherna kom igång.

 

Arrangören Krefeldt Hockey Club hade tagit sitt värdskap på allvar och hade ett jättearrangemang på plats! De hade ställt upp ett stort tält med förfriskningar, deras normala klubbhus serverade mat och på fredag kväll var det ett gigantiskt Turnierparty. Mat, förfriskningar, dans, massor med folk och allmänt trevligt helt enkelt. Alla som bodde i närheten och hade någon anknytning till hockeyklubben slöt upp.

På söndagen var vi alla lite trötta efter en hektisk helg med massor av matcher men det var tråkigt att säga hej då till de gamla/nya lagkompisarna.

Något vi alla kände efteråt var dock: Vi gör detta nästa gång också!!! Nu är vi snart där, en ny chans att fortsätta en liten lugnare karriär som vi alla trodde var över.

Detta äventyr i Krefeldt renderade i ett nytt herrlag i herrallsvenskan 2017/2018, Lerums LK (slutade 4a i slutspelet) och ett nygammalt damlag, Örsundsbro SK

I nuläget har vi följande antal intresseanmälda till Masters-VM i Hong Kong, februari 2019:

  • 1 st dam 50+  (behövs fler!)
  • 4 st damer 40+ (behövs fler!)
  • 6 st herrar 50+ (vi behöver fler och i synnerhet en målvakt eller två!)
  • 11 st herrar 40+
  • 5 st herrar 35+ (behövs fler!)

Anmäl ditt intresse du också HÄR!

 

//Thomas (TePe) från herrlaget i Krefeldt