Svenska Mästare korade!

 

Indoor hockey säsongen 2017/2018 är nu avgjord och de svenska mästarna har korats!

Säsongen avslutades i Älmhult i den helt nya sporthallen Elmehallen Haganäs. Hallen invigdes för bara en månad sedan och SM i indoor hockey var det andra (!) arrangemanget som genomfördes i hallen.

Med god hjälp av Landhockeyförening Älmhult och delar av Södra Landhockeyförbundet genomfördes en väl arrangerad tävling där vi dessutom använde oss av ett, för SLHF, nytt tävlingssystem. Altiusrt som systemet heter är välbekant för de lag som spelat ute i Europa, likaså för de som verkat som funktionärer på internationellt håll, då det är samma system som EHF och FIH använder sig av. Det funkade alldeles utmärkt även här  hemma i Sverige och vi hoppas kunna fortsätta att använda oss av Altiusrt kommande utomhus- och indoorsäsong.

 

Själva SM spelades under två dagar med semifinaler på lördagen och bronsmatcher och finaler på söndagen. Det bjöds på en hel del spännande och jämna matcher under hela helgen innan de svenska mästarna till slut kunde koras.

Partille SC tog återigen hem SM-guldet både på dam- och herrsidan. För herrjuniorerna var det Roslagens IF som blev svenska mästare efter shootout. De tre vinnande lagen tog alla hem seriesegern också och belönades för detta med guldmedaljer redan efter sina första respektive matcher under lördagen.

Efter vardera finalmatch utsågs en matchens lirare och även SM-helgens främste målgörare per kategori uppmärksammades. En viss korrigering i form av ett tillägg gjordes på plats i Älmhult vad gäller målgörare för herrjuniorerna men även för damerna behöver vi göra en rättelse. Klara Moberg från Partille SC fick ta emot hyllningar på plats men även Emilia Fantini från Partille SC skulle ha uppmärksammats då de landade på samma antal mål. Om det var den mänskliga faktorn som ställde till det eller ett system som inte hann med att uppdatera låter vi vara osagt!

Här nedan följer matchens lirare samt målgörare:

Herrjuniorer
Svenska Mästare samt seriesegrare: Roslagens IF
Matchens lirare: Marcus Riddersäter, Roslagens IF
Främste målgörare: André Amilon, Åkersberga LHK och William Ström, Lerum LK

Damer
Svenska Mästare samt seriesegrare: Partille SC
Matchens lirare: Els Mansell, Lunds LHK Nayan
Främste målgörare: Klara Moberg och Emilia Fantini, båda Partille SC

Herrar
Svenska Mästare samt seriesegrare: Partille SC
Matchens lirare: Johan Larsson, Nacka LHK
Främste målgörare: Joakim Björkman, Partille SC

 

Stort grattis till de Svenska Mästarna, till matchens lirare samt till helgens målgörare!