Rapport från Europacupen

Nu är EuropaCupen i landhockey indoor för damer spelad. Sverige representerades av Partille SC:s Damlag i C-division. Det är 8 länders klubblag som möts i två pooler för att bli fyra och spela om slutspel för uppflyttning till högre division.
PSC:s pool var mot lag från Slovenien (hemmanation), Bulgarien och  Slovakien. Första matchen spelade PSC bra och tog hem hela 9-2 mot Slovenien. Nästa match var mot Bulgarien, som spelade hårt och fult. Tyvärr kunde inte PSC stå emot, vilket gav en uddamålsförlust 1-2 och lite trist avslutning första speldagen. Nu gällde vinst mot Slovakien för att nå slutspelspoolen.

PSC laddade med taktikupplägg från Axel Ströby (alltid påläst på lagen och spelen), kolhydrater och mycket musik. Det gav rätt energi, 3-2 i favör och en plats i uppflyttningspoolen.
Första motståndare var Pisa från Italien, ett mycket snabbt, tekniskt och tufft lag. PSC gjorde en klassisk laginsats: alla peppade varandra, täckte upp, offrades  och hjälptes åt. Trots Pisas hårda press under sista 5 minuter, där det nästan liknade box-play och skotten aldrig verkade ta slut, höll PSC 2-1. Nu gällde Turkiet och att vinna eller ej missa med mer än 2 mål. Då hade PSC chans till uppflyttning.
Turkiet var också snabba, tekniska och med ett par riktigt giftiga forwards. De gav ingen pardon utan satte alla chanser då PSC gjorde misstag. Men slutresultatet blev 4-2 till Turkiet och PSC fick poäng. Det gav samma slutpoäng som Italien, men trots vinst i inbördes möte gavs Italien fördel genom lägre målskillnad. Slutställning i högre poolen gav etta Turkiet, tvåa Italien, trea Sverige PSC och fyra Bulgarien.
Nu går Italien och Sverige upp till B-division. Turkiet ställde inte upp i fjol, vilket gjorde att de missar uppflyttning.
Som extra seger fick Monika Thulin PSC pris som turneringens bästa målvakt. Framröstad av de lag som deltog. Grattis Moni!