EHF Youth Leadership Festival 2017

EHF Youth Leadership Festival 2017 – en hockeyresa i Amsterdam

Chrissy Moberg, Lunds LHK Nayan

 

För ett par veckor sen har jag haft nöjet av att få åka till Amsterdam för att ta del av nya upplevelser i landhockeyvärlden, och nu vill jag gärna dela med mig lite av min erfarenhet.

Det hela började med ett mail från Monika – skulle jag skulle tänka mig att medverka i en ledarskapsfestival, tillsammans med 30 andra unga ledare från hela Europa, som också kämpar för att utveckla landhockeyverksamheten i sina egna länder?

Självklart ville jag det, även om jag inte var helt säker på vad jag skulle förvänta mig. Nu kan jag tala om att denna upplevelse har varit exceptionellt värdefull, både för mig på en personlig nivå samt för min egen landhockeyklubb, och förhoppningsvis för svensk landhockey i större omfattning. Detta på grund av att jag har fått tillgång till massvis med nya kunskaper gällande utveckling och bedrivande av landhockeyverksamhet, och kanske viktigast av allt – ett otroligt nytt nätverk av landhockeyvänner från hela europa.

Jag tillbringade 5 dagar i Amsterdam och under denna tid har jag fått ta del av flera workshops och föredrag gällande i princip allt man behöver som en ledare inom landhockeyn, bland annat personlig ledarskap, event management, kommunikation och medier i verksamheten, hantering av föräldrar på och av planen, att vara coach, att vara domare, parahockey, m.fl.

Utöver detta fick var en av oss som deltog göra en egen kort presentation av ett projekt vi själva bedrev som unga ledare här hemma. På detta vis har jag fått en översikt över hur landhockeyverksamheten ser ut i resten av europa och hur jag kan ta del av mina nya kontakter för att styrka utvecklingen här hemma.

Jag har bland annat lärt mig att både Danmark och Finland har intresse för mer samarbete med Sverige för att styrka landhockeyn och att det även är tänkbart att vi om några år tillsammans skulle kunna arrangera en Nordic Cup av något slag. Jag har haft möjlighet att göra lite reklam för Nayan Youth Cup och be om hjälp med själva arrangering av eventet där vi alltid brister med arbetskraft.

På sista dagen fick jag tillsammans med mina nya vänner åka till Wagener Stadion och uppleva EuroHockey Championships live, ett otroligt sätt att avsluta resan. Det går knappt att beskriva den inspiration man känner för utvecklingen av vår sport när man sitter bland tusentals extatiska åskådare och supportrar som inte kan tänka sig ett bättre sätt att tillbringa sin dag än att vara del av detta – landhockey på den största, starkaste nivån.

Mycket spännande möjligheter finns precis runt hörnet, och det är mycket lättare att se dem när man har hjälp av ett gäng engagerade landhockeyentusiaster som strävar efter samma mål. Därför rekommenderar jag starkt att du som är ung ledare i din förening, som har en vision för vår utveckling, genast tar kontakt med EHFs Youth Panel, om det är så att du behöver hjälp med ditt utvecklingsprojekt eller kan tänka dig att delta i nästa festival!

https://www.facebook.com/EHFYP