Rapport från Europacupen i Siauliai, Litauen

Det var första gången i B-divisionen och Partille SC räknade med att det skulle bli tufft. Damlaget bjöd på bra motstånd i alla matcher, så resultaten visar inte riktigt prestationen. Energin fanns och laget laddade om och var positiva till varje ny drabbning. Som exempel måste sägas att vända 1-4 till 5-5 mot Lille MHC, visar på kämparvilja som gav poäng.
Med det här motståndet är det tufft, varje misstag straffar sig och det gäller att ta vara på sina fasta situationer. Nerverna kom nog in vid korthörnorna. Men som Sofia Blomgren, lagkapten sade
”Det är en sak att förlora stort, men att vara så här nära var gång, känns tungt”.
Med poängsystemet 5 för vinst, 2 vid lika och 1 vid förlust på högst 2 mål, gav det inspiration till offensivt spel. Det gav också stora skillnader i tabellen och att varje poäng var viktig. I sista matchen blev det ett avgörande resultat som gällde. Nu tog Ards från Irland den matchen och Partille SC fick sistaplatsen.
Vann gjorde MSC Sumchanka/ Ukraina före Dundee/Skottland.
/Hälsningar från Partille SC damer