Utvecklingskonsulentens blogg: Nya föreningar

Landhockeyvänner!
Tiden rusar iväg och det har nu gått mer än halva tiden på min projektanställning. Många av er har följt utvecklingen av studenthockeyn på våra social-media kanaler, men för alla kommer här en uppdatering om vad som har hänt och vad som är på gång inom rekryteringsprojektet. En uppdatering om arbetet med riktlinjerna för barn- och ungdomsidrotten, det andra projektet som jag har arbetat på, följer om någon vecka.

Svensk landhockey växer mer än någonsin. Vi har idag fyra nya medlemsföreningar i Svenska Landhockeyförbundet och fler är på gång. Intresset för landhockeyn inom studentidrotten är nu stort och idag erbjuder Föreningen Idrottsliga Kalmar Studenter (FIKS), Karlskronastudenternas Idrottssällskap (KIDS) och Karlstads Universitets Idrottsförening (KAUIF) i sin verksamhet. I skrivande stund har det precis blivit klart att landhockey även kommer att spelas i studentföreningarna Norrlands Nations IF i Uppsala (NNIF), Högskolan i Kristianstads IF (HKIF) och i Växjös Internationella Studenter (VIS). Är du student på någon av dessa universitet och högskolor och vill spela landhockey gå in på ovanstående länkar för kontaktuppgifter (Här hittar du en sida över alla medlemsföreningar i SLHF). Vissa studentföreningar har även öppet för icke studenter. Vår förhoppning är att intresset på dessa orter skall leda till att landhockeyn växer ytterligare.

Förutom våra nya studentföreningar så har vi fått en ny renodlad landhockeyförening i Älmhult som bedriver barn, ungdom och vuxenverksamhet. Värt att nämna är att Landhockeyförening Älmhult tillsammans med Valhalla LHC genomförde ett träningsläger i Älmhult vilket blev väldigt lyckat. Jag vill ge en uppmaning till er andra att ta kontakt med Älmhult och starta ett samarbete er emellan.

Det börjar dra ihop sig till årets landhockeyshow för studenter. Den 26 november kommer det att hållas en studenthockeyturnering i Växjö och lag från Karlstad, Uppsala, Karlskrona och Kalmar kommer att delta. Information kring arrangemanget ligger på vår Facebook sida och uppdateras efter hand så håll utkik där kontinuerligt nu när det börjar närma sig så att du inte missar något.

Till sist vill jag göra er uppmärksamma på att Student SM i landhockey kommer att hållas under vårtermin 2017. Spelort och datum kommer inom kort.

Det är en spännande tid för svensk landhockey med många positiva och lovande utvecklingar på väg mot Vision2020!

Hälsningar
Kristian Haraldsson, Utvecklingskonsulent