Partille SC i Tyskland

Här kommer en rapport från Peter Svanberg och Partille SCs damlag om deras turneringsdeltagande i Tyskland:

”Helgen 29-30/10 hölls turnering Wilhelm-Höckers pokal i Güstrow, Tyskland. Det är en anrik landhockeyturnering som startar indoorsäsong i många länder och nu hölls för 59:e gång. I år deltog 20 herrlag och 9 damlag.

Partille SC:s Damer deltog och även Svenska U21 Herrar.
PSC hade lite otur och var utan målvakt, men Lag Güstrow ställde upp och en av deras målvakter ställde upp och blev som en i laget denna helg.
Damerna gick obesegrade igenom lördagens gruppspel, 3 vinst och 1 oavgjord, och blev etta i gruppen. Det var många jämna matcher i båda grupperna.

Semifinal på söndag förmiddag blev tight och gick till straffläggning, där PSC tappade till Mariendorf som sedan vann finalen. Men Damerna skaffade snart ny energi och tog snabbt grepp om bronsmatchen och med ett par snabba spelmål tog de ledningen. Det var intensiv match och Kieler HTC reducerade, men Partille tog definitivt Bronsplatsen med 5-1, när Kieler toppade utan målvakt på slutet. Extra roligt var att Emilia Fantini blev turneringens målgörare.

Detta var en bra träning och energi inför EuropaCupen i Litauen i februari.”
Fler bilder från Partille SC och turneringen hittar ni på SLHFs Facebooksida.