Damlandslaget i Hamburg

Det var ett förhoppningsfullt damlandslag som i förra veckan, på fredag 18 nov, lämnade Sverige för ett träningsläger i Hamburg, Tyskland. Efter en lång bussresa, samt flygresa för en del, kom vi till fram hotellet runt midnatt.

Det blev en tidig lördagsfrukost med därtill hörande morgonpromenad innan första träningspass kl 09.00. Det tränades olika matchsituationer under ledning av våra coacher Johan och Patric. Efter passet presenterades och välkomnades senaste tillskottet i ledarstaben. Det är Eric Rylén som kommer att verka som fysio på våra samlingar och läger från nu och över EM 2018. Han fick bekänna färg direkt och ”plåstra” om en del småskavanker. Spelarna fick en chans till ett kort samtal med Eric för att lära känna honom och för honom att lära känna spelarna. Det uppskattades av alla.

Första matchen spelade vi mot UHCs damlag som vi vann med 5-3 tack vare en mycket bra insats av våra spelare. Eftermiddagen fortsatte med videoanalyser av matchen innan vi åkte tillbaks till hallen för ytterligare ett träningspass. Det var ganska trötta spelare men de gjorde ändå bra ifrån sig.

Söndagens enda match spelades mot Alster som visade sig vara aningen övermäktiga vilket ledde till en förlust för vårt damlandslag. Ngn timme efter slutsignal begav vi oss tillbaks hem.

Alla spelare var nöjda med helgen och tyckte att det varit bra.

Våra coacher tycker att truppen utvecklats och mognat. De kunde se en tydligt ökning av kvalitén samt att nivån generellt sett har ökat. Man kunde också se en tydlig förbättring av fysiken hos alla. De yngre spelarna tog för sig ordentligt och de äldre ”rävarna” levererade. Även sammanhållningen i laget har blivit bättre vilket inte minst visade sig i bussen till Hamburg då det var en mycket glad och uppslupen stämning bland spelarna. Tiden i Hamburg fortsatte på samma sätt.

Vi i staben ser fram emot nästa samling som blir Croatia Cup 6-8 januari 2017.

Med vänlig hälsning

Landslagsstaben gm Per Carlsson