EM i Prag – Dag 1

Det blev en tung start för Sverige i EM. Trotts att vi inleder med en stark första halvlek i öppningsmatchen mot världsmästarna Holland slutar matchen ändå 2-6 (2-2 i halvlek). Vi håller tätt i försvaret och skapar några målchanser, men i andra halvlek lyckas världsmästarna Holland dra iväg och kunde tillslut sätta 6-2 i tom bur.

I kvällsmatchen mot hemmanationen Tjeckien var det motsatt från matchen mot Holland då Tjeckien kunde sätta tre snabba mål. Efter taktikbyte i halvlek blir Sveriges spel mycket stabilare, andra halvlek slutar 2-2, slutresultatet blev därmed 5-3 till Tjeckien.

På grund av utgången i de andra matcherna i Pool B står det redan klart att Sverige kommer att spela i nedflyttningsgruppen på lördag eftermiddag och söndag morgon, bland annat mot Schweiz. För att uppnå målet om Topp 6 placering krävs nu två vinster i de avgörande matcherna på lördag eftermiddag och söndag. Nu gäller vila, videoanalys och ny match mot Österrike imorgon. Livestreaming finns även då!