Landslagssäsongen har dragit igång – Sverige kvar i A-EM!

Svenska Landhockeyförbundet är idag glada att kunna meddela att Sverige kommer att spela i Europamästerskapet i indoorhockey på herrsidan i Prag (Tjeckien) 15-17 januari 2016.

”Det är fantastiskt roligt att Sverige återigen har fått chansen att spela bland Europas och Världens bästa indoorhockeynationer. Vi gjorde en enorm insats tidigare i år i vårt första VM någonsin och visade att vi hör hemma bland världens bästa nationer. Nu vill upprepa prestationen från VM och återigen placera oss bland de 6 bästa lagen, och därmed också öka chanserna att få spela ytterligare ett VM”, säger Svenska Landhockeyförbundets landslagsansvarig Daniel F. Gass till landhockey.nu.

För Damlandslaget har förutsättningarna tyvärr försämrats. På grund av ett flertal avanmälningar ställde Europeiska Landhockeyförbundet (EHF) in turneringen i C-divisionen, vilket betyder att laget står utan ett mästerskap till den här inomhussäsongen.

I helgen samlades både herr- och damlandslaget i Valhalla sporthallar i Göteborg för uppstart av årets inomhussäsong. Herrlandslagets träningstrupp har utökats till 20 spelar inför mästerskapet i januari. Nedan ser ni några bilder och videoklipp från helgens träningsläger i Valhalla

Herrlandslaget-Träning-Nov15