Turneringsrapport – Eurohockey Nations Championship III 2015

Under vecka 30 var herrlandslaget i Lissabon, Portugal för att spela Eurohockey Nations Championship III. För många så var det deras första matcher i landslagströjan och första motståndare var Wales, favorittippade att vinna turneringen. Det blev ett hårt uppvaknande för landslaget som förlorade med 16-0 mot ett bättre Wales. Här nedan en intervju med Sveriges förbundskapten Jon Elliot efter matchen.

Under veckan så skedde stora förbättringar i spelet och den andra matchen spelades mot värdnationen Portugal. Sverige spelade betydligt bättre än mot Wales och i halvtid var ställningen endast 3-0 till Portugal. I andra halvlek så fick Portugal överhanden och matchen slutade 10-1 med mål på straff av Sveriges lagkapten Philip Hellstrand.

Förlust mot Wales och Portugal innebar en tredjeplats i gruppen och därmed en sista match om 5/6-placering i turneringen mot den andra grupptrean Turkiet. Den positiva utvecklingen fortsatte och efter första halvlek så var ställningen 1-1, med mål av Anders Eliasson. Turkiet fick i bärhan av andra halvlek in två snabba mål och ett hårt kämpande Sverige förlorade tillslut med 8-2 med mål nummer två av Filip Wilander. Nedanför en intervju med lagkapten Philip Hellstrand efter matchen.

Tankarna är resultaten till trotts positiva efter turneringen då det relativt oerfarna landslaget har utvecklats väldigt mycket under turneringens gång. Många av spelarna ser ljust på framtiden och kommer fortsätta att kämpa för att utveckla Sverige som landhockeynation internationellt!

Alla resultat går att finna på http://www.eurohockey.org/competitions/eurohockey-championship-iii-lisbon-men-2015/