Partille SCs Damer i Europacupen

Partille SCs Damer slutade på 4e plats i C-divisionen av europacupen 2015.

Första match i turnering var mellan hemmalaget Keciören Baglum och Abasha från Georgien. Påhejade av publiken vann Keciören med hela 18-0.

Partille SC Damer var lite nervösa dels inför premiären och dels med en trasslig resa i bagaget i och med snöoväder i Turkiet. Första motståndare var Howardian ifrån Wales. Efter 5 minuter kom PSCs första mål och sedan verkade det som att spelet kom igång. Målen kom sedan i jämn följd och premiären i EC 2015 slutade 6-1. Ett gott stöd från Partillesupporters som rest ned hjälpte till. Stort TACK till dem.

PartilleSC Dam EC2015Nästa match på premiärdagen för Partille SC var mot Georgien. Ett lag och land PSC inte mött förr. Georgiens spelare var ganska unga och spelade med annorlunda uppställning än PSCs damer var vana. Även om spelet inte var riktigt till belåtenhet så vann PSC med övertygande 11-0. Så efter första dagens spel var Turkiska, Svenska och Danska mästarna i ledning med två vunna matcher var. Nu väntade turkiska Keciören Baglum, vilka kommer att bli svåra på hemmaplan.

Lördagens match för Partille SC Damer var nu mot hemmaklubben. Det blev en mycket tät match. Det var tyst på den turkiska läktaren. Där Partilles supportrar satt var stämningen hög. PSC pressade hårt under lång tid och kunde neutralisera KBs toppspelare mycket bra. Men de hade flera duktiga och det var KB som i slutet på andra halvlek fick in ett spelmål och en korthörna. Sedan toppade PSC utan målvakt och KB kunde kontra in slutresultat 3-0. En bra match, men en tufft resultat.

Eftermiddagens match mot NSA Sofia, Bulgarien, där fick Partille SC kämpa hårt och hade svårt att få till samma fina spel som på förmiddagens match. Det var inget som gick riktigt PSCs väg. NSA höll undan trots PSC knappade in men nådde ej ikapp utan det slutade med förlust för PSC 2-3. Det var tungt, för där var nog chanserna till B-division och medalj som förvann.

PartilleSC_Dam_EC2015_PT

Sista matchen spelade Partille SC mot danska Slagelse, som vunnit alla sina matcher hittills. Det var lag som kände varandra väl och det blev en tät och intensiv match. De följdes åt upp till 2-2 en bit in i
andra halvlek. Där drog sedan Slagelse ifrån och när Partille toppade så kunde Slagelse nå vinst med 5-2. Därmed tog Slagelse hem förstaplatsen före hemmaklubben Keciören. Bulgarien tog tredjeplatsen och Partille SC slutade fyra före Georgien och Wales.

Det turkiska arrangemanget var mycket hjärtligt och engagerat. Trots en start med snöproblem som gjorde hela cupen osäker, så fungerade sedan allt mycket bra. På lördag kväll bjöds alla spelare, ledare, domare och övriga aktiva på middag med prisutdelningar, tal och sedan turkisk dans där alla deltog. Arrangörena tog verkligen väl hand om sina gästande lag.

Partille SC Damer genom Peter Svanberg