Europas fjärde bästa klubblag: Historisk framgång för Partilles herrar i Europacupen

Källa Bild: ”MWB-EUROPACUP im Hallenhockey” – Roland / Christian Windfeder

”Sverige fortsätter sätta nya rekord i landhockey inomhus”, så skriver Göteborgsposten efter Partille SCs framgång i Europacupen! Efter två förluster (2-4 mot Ekaterinburg och SV-Arminen) och en vinst mot Royal HC Namur där Karl Hemvik blev 5-målskytt var Partille klara för semifinal. I semifinalen mot Mülheim (som senare blev europamästare) blev det en förlust med 9-1. I bronsmatchen blev det en uddamålsförlust mot Computense från Spanien och därmed tillslut en fjärde plats för Partille i Europacupen! Med 9 mål blev Karl Hemvik dessutom turneringens bästa målskytt!

Vi gratulerar till en historisk prestation och den högsta placeringen någonsin för ett svenskt klubblag i Europacupen (Valhalla LHC slutade på 5:e plats 2003)!

Även Göteborgsposten har uppmärksammat Partille: