#vägentillVM: Henry Eriksson

Position: Back

Klubblag: Cardiff & Met HC

Henry Eriksson har ser fram emot att testa sig själv mot spelarna på den högsta nivån i Leipzig och överaska publiken med lagets spännande spelstil. Innan match? Då lyssnar han gärna på Heart of Courage för att peppa sig själv.

Just nu känns VM som vilken turnering som helst för Henry, “Vi har ingen press på oss. Om vi åker dit, gillar läget, har kul och spelar som vi vet att vi kan, så kommer vi att överraska många. Det är jag helt övertygad om.”

Henrys styrka är att spela säkert men han gillar att leta fram offensiva passningar. “I det nya spelsystemet är det mycket viktigt att rotera så jag jobbar på att hänga med i flera anfall från backpositionen”, säger han.

För att tagga till innan matcherna har han ett speciellt tal som han brukar lyssna på. Annars gillar han att lyssna på Two Steps From Hell innan han spelar.

”Under VM ser jag fram emot att testa mig själv mot de bästa spelarna på den högsta nivån. Det skall bli riktigt kul att visa alla hur bra vi är. Förutsättningarna ser goda ut. Den här truppen har spelat tillsammans i många år nu och alla känner varandra mycket väl. Man vet varandras styrkor”, säger han.

“Jag känner mig riktigt stolt när jag tänker på hur långt laget har kommit och möjligheterna vi har fått på grund av vår prestation de senaste åren”. Han konstaterar dessutom hur roligt det är att överraska människor utomlands med lagets höga prestation och spännande spelstil.

I VM vill Henry efter sina 17 år som landhockeyspelare prestera sitt bästa för laget för att hjälpa dem nå sina mål. Men han siktar längre än februari. “I framtiden så vill jag bidra med att få tillbaka Sverige i indoor A gruppen och outdoor så vill jag att vi tar oss tillbaka till B gruppen”. Men för att leverera på plats krävs det att man förbereder sig. Enligt Henry har laget förberett sig bra med hjälp av tuffa matcher där de har kunnat testa olika spelsystem mot olika motståndare. Snart är det dags.