Historiskt: Sverige i kvartsfinal i Landhockey VM

I morgon kl. 10.30 spelar Sveriges herrlandslag kvartsfinal mot Holland i landhockey VM. Matchen kommer att livestreamas på landhockey.nu! Efter en tuff sista match mot Iran vann de till slut med 10-8. Tremålsskytten Joakim Björkman kommenterar matchen. “Det var lite stressat men vi var bestämda och efter slutsignalen kändes det skönt”, säger Joakim.

Sveriges herrlandslag i landhockey har sedan i onsdags spelat sitt första landhockey VM någonsin. Med två förluster, två oavgjorda och en vinst är de nu klara för kvartsfinal. I morgon kl. 10.30 väntar en tuff match mot landhockeynationen Holland. I senaste mötet mot Holland vann Sverige med 5-2, Joakim förklarar förutsättningarna inför matchen i morgon.

“Jag tror att det blir en jämn match men vi har stora förutsättningar att vinna då vi kan utnyttja vår styrka i kontringar”, säger Joakim.

På plats i Leipzig, Tyskland, finns en stor andel tillresta svenska fans som hejar fram herrlandslaget under varje match. Joakim kommenterar vad stödet betyder för spelarna och lagets prestation.

“Det känns jättebra, det är alltid roligt att spela för mycket publik och det är kul att det är så många här, det behövs!”, säger Joakim.

Landslagstruppen består av ett antal rutinerade spelare där många av dem har spelat tillsammans sedan mycket ung ålder. I dagsläget spelar de i klubblag från Göteborg, Täby, Danmark, Tyskland och Storbritannien. De två bröderna Björkman från Partille, som sedan ett antal år spelat med det tyska mästarna Harvesterhuder THC i Hamburg, stod gemensamt för lagets åtta av tio mål i matchen mot Iran.

“Det känns självklart väldigt bra, framförallt att vi vann. Vi har inte gjort så mycket mål de tidigare matcherna, så nu var det skönt att vi äntligen gjorde tio mål mot ett starkt lag”, säger målskytten Johan Björkman.

Följ herrlandslagets väg till landhockey VM på sociala medier:

  • Hashtag: #vägentillVM #landhockey
  • Användare på Twitter: @Herrlandslaget @SLHFlandhockey
  • Instagram: slhflandhockey
  • Facebook: “Landhockey.nu”.
  • Hemsidan: http://landhockey.nu