#vägentillVM: Philip Hellstrand

Position: Forward, Klubblag: Orient Lyngby HK

Philip Hellstrand ser inför VM i Leipzig mest fram emot att få spela inför en stor publik och visa resten av världen att även Sverige är med och krigar om topplaceringarna. Han ser dessutom mycket fram emot all uppmärksamhet i media. “Det ger mig en fantastisk känsla som knappt går att beskriva med ord!”

VM känns verkligen som något speciellt för Philip. ”Man märker via sociala medier och på alla landhockeysupporters att det är något historiskt som sker, vilket är grymt kul!” Han påpekar dock att det gäller att njuta av upplevelsen och försöka ta det som vilken turnering som helst. Men det kommer ju såklart vara något helt annat än vad laget är vana vid.

Stämningen i laget är kanon. Philip förklarar att det verkligen känns att något stort är på gång, eftersom alla har ett extremt fokus både på och utanför plan. “Vi har en sammanhållning som många andra landslag inte har och jag tror att det en är otrolig viktig faktor för framgång”, konstaterar Philip.

Förberedelserna för honom och laget har främst bestått av mycket extrainsatta träningar blandat med en hel del mental träning. Mental träning är något som man inte bör underskatta då det är oerhört viktigt i stora mästerskap.

Svenska herrlandslaget får under VM mycket uppmärksamhet utomlands vilket alltid är lika uppskattat. “När man kommer utomlands känner man verkligen hur stort och professionellt allting faktiskt är och det är helt obeskrivligt”, säger Philip.

Hans egna mål under VM är att får göra några mål på planen men också att samla på sig erfarenhet för kommande stora evenemang i framtiden. Och för att komma igång extra innan match brukar han lyssna på musik. Helst UFO med Vigiland. Det får honom att tagga till rejält och fokusera på det han ska innan matcherna.

Prestationsångest är inget som drabbar honom, eftersom han åker till Leipzig för att njuta av upplevelsen. Det gäller helt enkelt att fokusera på rätt saker vid rätt tidpunkt.