#vägentillVM: Magnus Mattsson

Position: Forward, Klubblag: Partille SC 

Magnus Mattsson ser fram emot att ge 100% under VM i Leipzig, efter sina 19 år med landhockey i ryggen. Just nu ligger fokus på att fortsätta träna “hårt och rätt”.

Under VM ser Magnus Mattsson mest fram emot att visa resten av världen att Sverige är ett land att räkna med i indoorhockey! Landslaget har bra förutsättningar för att uppnå detta. “Vi har en mycket bra och öppen atmosfär där spelarna ges möjlighet att ta ansvar. Vi tror på en god kommunikation med mycket skratt”, säger han.

“Det känns riktigt bra och kul att få uppmärksamhet utomlands, men det gäller att inte glömma bort varför man är där. Mitt personliga mål inför VM är att vara frisk, skadefri och ge 100% under matcherna. Det är då som resultaten kommer!”.

För att vara så innovativ och offensiv som möjligt gillar Magnus att försöka variera sitt spel mellan att spela säkert och göra den oväntade passningen eller dribblingen. Han tycker dessutom mycket om att bryta bollen och gå på kontring.

Det gäller att vara medveten om kroppsliga förutsättningar och risker innan man åker till Leipzig. Han förbereder sig redan nu genom att äta rätt och mycket. Han håller sig frisk, genom att vara noga med att tvätta händerna, få i sig vitaminer och se till att han får tillräckligt mycket med vila. Men det viktigaste är ju såklart att fortsätta träna hårt och rätt.

VM är det största mästerskap som herrlandslaget deltar i historiskt sett, men trots detta känns det inte alltför annorlunda för Magnus. “Jag brukar inte vara nervös inför turneringar. Så det blir nog som vilken turnering som helst tror jag.”

För att tagga till inför en match brukar Magnus tänka sig in i situationer som kan förekomma under de kommande fyrtio minuterna, “jag försöker skaffa mig en bild om hur man löser situationen”, säger han. Han brukar också lyssna en del på musik innan match.

Har du en speciell låt du brukar tagga till? Nej, det har jag inte. Men det är inte Johans Björkmans musik i alla fall, haha.