#vägentillVM: Karl Oskar Moberg

Position: Målvakt, Klubblag: Partille Sport Club.

Målvakten Karl Oskar Moberg är en stabil punkt längst bak på planen. Det behövs givetvis under VM i Leipzig. Där ser han framemot att visa vad de går för. “Vi ska bevisa att vi inte är några underdogs”.

Som målvakt gäller det att agera snabbt och ta många beslut. Men det är Karl Oskar van vid efter sina 14 års landhockeyspelande. Det gäller att lita på att vad man lärt sig och sätta upp mål. “Mitt personliga mål är givetvis att spela bra och stabilt och på så sätt hjälpa laget att nå vårt gemensamma mål i VM”, säger han.

För att kunna hålla spelnivån hög, förbereder Karl Oskar sig genom att ge allt på varenda träning, träna hårt på egen hand samt analysera andra spelare och material från matcher som laget har spelat. Allt för att underlätta inför prestationen i Leipzig.

Uppmärksamheten kring VM är något som han uppskattar. “Det är alltid kul att få mycket uppmärksamhet för något man älskar att göra”. Han förklarar att det dessutom är lite extra speciellt i och med att landhockey är större i många andra länder i Europa än i Sverige, speciellt i Tyskland där mästerskapet hålls.

Det han ser mest fram emot i VM är att visa alla att Sverige är några att räkna med. “Alla i laget är taggade. Vi ska bevisa att vi inte är några underdogs”, säger han.

Har du någon pepplåt inför match?

Ja, Swag i skogen av De vet du.