#vägentillVM: Karl Hemvik

Position: Försvarare, Klubblag: Partille Sport Club/ Orient Lyngby HT 2014

Karl Hemvik började spela landhockey som sexåring när grannen drog med honom till träningen. Sedan dess har han varit fast i landhockeyfamiljen. I höstas spelade han i Orient Lyngby och i februari bär det av till VM i Leipzig, med svenska herrlandslaget.

Just nu ligger Karls fokus på att förbereda sig på bästa möjliga sätt, både mentalt och fysiskt. “Uppladdningen inför VM har pågått länge och man blir automatiskt mer motiverad och taggad för varje dag som går”, säger han.

“Jag har spelat landhockey sedan jag var sex år gammal och min granne, Conny Fasth, tvingade mig att följa med på träningen”. Sedan dess har han varit med om många turneringar, men VM är något helt annat.

“VM är den största turneringen jag någonsin spelat, och därmed den viktigaste”, säger han. Men rent generellt så känns det bra inför VM. Laget har förberett sig väl och enligt Karl är stämningen alltid på topp. De försöker alltid att spela ett spel som är både kreativt och offensivt.

Karl mäter sig själv och lagets prestationer på ett internationellt plan. Då är VM ett ypperligt tillfälle att få saker och ting bevisade. I Leipzig längtar han mest till att få känna stämningen, motståndet och känslan av att spela mot de bästa lagen i världen.

Karls personliga mål är att alltid leverera när han behöver och att alltid tänka på lagets bästa.