#vägentillVM: Joakim Björkman

Position: högerback/forward, Klubblag: Harvestehuder THC

Joakim Björkman är med sitt klubblag HTHC tysk mästare men återförenas nu med sina lagkamrater i svenska landslaget för att prestera i VM. Målet är inget mindre än att hjälpa laget till kvartsfinal.

Joakim ser främst fram emot att få spela inför mycket folk och visa dem att Sverige också kan spela hockey. Hans mål är att hjälpa laget gå till kvartsfinal. Det kommer han försöka uppnå genom offensivt spel. “Jag jobbar medvetet genom att röra mig framåt på plan och vara så farlig som möjligt framför mål”, säger han.

Arrangemanget i Leipzig kommer att sändas på tv och medieuppståndelsen kring händelsen är stor, vilket Joakim är glad för. Men han är inte helt nöjd än. “Jag tycker det är väldigt bra att vi syns i media men skulle gärna vilja att vi syns ännu mer”.

VM i Leipzig är ett väldigt färskt område för svensk landhockey och det känner Joakim av. Det känns verkligen inte som vilka matcher som helst som de kommer att spela i Leipzig. “Tvärt emot, så känns det oerhört stort. Man får inte glömma att det är de 12 bästa lagen från hela världen som deltar i VM, och vi är en av dem”, säger han.

För att peppa sig själv till inför matcher och turneringar har han en genomgående taktik. Lyssna på musik och ta en dusch. Annars är det bara att vända sig till laget, som har en riktigt positiv och bestämd stämning.

Har ni något innovativt spelsätt? Eller andra hemligheter?

“Det är klart vi har! Men det säger jag inte här, haha”.