#vägentillVM: Axel Ströby

Position: Forward

Klubblag: Partille SC

 

Axel Ströby tror att landslagets innovativa spelsystem kommer överaska många i Leipzig och han ser fram emot att visa världen hur bra landhockey de spelar. Just nu ligger fokus på träning, träning och återigen träning.

“Det känns oerhört bra just nu. Jag ser verkligen fram emot att få deltaga, spela bra hockey och visa världen hur bra vi är”, säger Axel. Hans personliga mål? Att göra det avgörande målet i finalen.

VM har varit herrlandslagets mål för säsongen, men Axel menar att laget inte får glömma bort att fokusera på resan dit. En resa som kräver mycket fokus och träning, i form av träningsmatcher till exempel.

Han förklarar att förberedelserna just nu består av träning, analys av video, matcher och åter igen träning. “Vi bibehåller den trend vi har haft de senare åren. Ökar lite i intensitet men annars fortsätter vi på samma spår”. Lagstämningen är mycket bra och alla är väldigt måna om att göra rätt saker. De testar lite nya saker och kommer bra överens.

Ett återkommande och vinnande koncept verkar vara musik. “När Kent spelas i omklädningsrummet så vinner vi flest matcher”, konstaterar han. “Men personligen så gillar jag allt, musik är bra vad det än är”.

Landslagets spelsystem är innovativt och dynamiskt. Axel tror att de kommer kunna överaska många genom att byta spelsystem under turneringens gång.

Uppmärksamheten från resten av Europa och den medieövervakning som kommer ske under VM är för Axel endast en positiv aspekt. “Det är kul och det kommer bara att påverka oss positivt”, säger han. Under februari kan alla supporters följa VM i Leipzig både på plats och hemma från tvsoffan.