#vägentillVM: Anders Eliasson

Position: Försvarare

Klubblag: Nacka LHK

 

Anders Eliasson känner sig väl förberedd med träningar sex gånger i veckan och tre tuffa turneringar. Nu är det bara den bästa biten kvar, VM. Där vill han bidra till att ge alla en härlig upplevelse.

När Anders får frågan om hur länge han har spelat landhockey är det knappt att han minns det själv, istället blir jag ombedd att fråga Magnus Mattsson, “han har koll”.

Anders spelar på ett offensivt vis genom att servera lagets forwards med sina läckra passningar framåt och ser fram emot att få uppleva den största turneringen som finns för indoorhockey, VM i Leipzig. Samt att att få träffa på gamla bekanta ansikten igen som han inte stött på sedan sin tid i Hamburg.

VM är inte vilken turnering som helst för Anders. Det krävs hård träning och en rejäl mängd vilja. Han konstaterar att han inte hade gjort comeback i landslaget med allt vad elitidrottande innebär för vilken turnering som helst.

“Mitt egna mål under VM är att visa att gammal är äldst”, skrattar Anders. Han förklarar att han med sin erfarenhet vill bidra till att alla i svensk landhockey får en fantastisk VM-upplevelse, som spelare, ledare, föräldrar och fans aldrig glömmer.

Hur gör du för att ladda inför matcher? 

“Jag blir Captain Divalicious, det vill säga King of Kings: the best there is, best there was and the best there ever will be. Angående musiken i omklädningsrummet så är det Johan Björkman och Axel Ströby som sköter den. Jag har inga övriga kommentarer om 90-talisters musiksmak”.