22 dagar kvar till VM!

Med 22 dagar kvar till Sveriges första VM blickar förbundskapten Urban Björkman tillbaka på förberedelserna och turneringarna i Frankrike, Holland och Danmark.

OpenDeFranceOpen De France

Äntligen är uppladdningen inför VM igång. Vi började våra förberedelser i Rouen i Frankrike med turneringen Open De France som spelades i en underbar arena med mycket folk. Vi spelade totalt 6 st bra matcher, och gick till final. Det blev en förlust i finalen mot Ryska Elektrostal med 4-5, men det är en match som visar att vi kan komma tillbaka och föra matcher. Det blev totalt tre vinster, en oavgjort och två förluster. Positivt att laget börjar formas, att folk börjar ta ansvar och att vi pratar om vad som skall göras och vem som gör vad. En bra bra start med många positiva intryck. Enda plumpen var att Kalles näsa gick av efter att en boll studsat på den under uppvärmingen.


HollandHolland

Wow, vilken arena! Vi spelar våra matcher mot Holland i en stor hall i Almere med mycket publik, på kvällarna efter en stor ungdomsturnering. Första kvällen möter vi Holland, och tyvärr var vi inte där. Matchen var inte okey, och det blir förlust med 2-7. Nästa förmiddag mötte vi klubblaget Almere, och ledde med 5-4 med bara sekunder kvar när det blir kvitterat, matchen slutar 5-5. Samma kväll möter vi återigen Holland, och den här gången blir det både vinst (med 5-2) och bra spel från vår sida. Vi visar mycket tålamod, GOTT var det! Nästa dag möter vi återigen Almere, som vi då lyckas besegra med 5-4 i en rörig, men helt okey match. En underbar resa, enda plumpen den här gången är att Axel Ströby drar på sig en axelskada i helgens sista match.

 


Mason CupSLHF_Sverige_Slagelse

Har vi kommit någonstans på väg? Vi har med oss två nya ansikten på resan, Rebecca Simonsson, vår nya fysio, och Rasmus Tornberg som mental coach. Han sattes på prov direkt och fick verkligen jobba för att väcka oss. Och vi vaknade verkligen, och ville ta del av Rasmus verktyg.

Det blev en intensiv helg, med 6 tuffa matcher, 3 oavgjorda samt 3 vinster. Vi lyckades slå Schweiz och Kanada, som båda också ska till VM, vilket kändes skönt. Allt som allt var detta en av de bästa resorna som jag har gjort med landslaget, med mycket folk som gör rätt saker. Tack Klas Moberg för 3 st härligt planerade resor, nu är det några sista saker som ska fixas innan VM. Stort tack även till Lars-Göran, Rebecca, Rasmus och Daniel för gott arbete!


Jag är nöjd med dessa resor, och känner att vi presterar bättre och bättre hela tiden. Grabbarna tar sitt fulla ansvar och har höjt sig enormt. Nu skall vi ladda på hemmaplan med hård träning samt lite video. Vi skall även ta del av Rasmus arbete som påbörjades i Danmark och som skall avslutas i VM. Får vi vara hela och friska så kommer VM att bli en underbar upplevelse. 

Nu laddar vi FÖR VM. Våga vara med. 

COACH


Glöm inte att följa oss på Instagram och Twitter och gilla oss på Facebook!

Det finns några platser kvar på VM-bussen, mer information finns här!