#vägentillVM: Johan Björkman

Klubblag: Harvestehunder THC

Position: Forward 

 

Efter att ha spelat med det vinnande Euro Hockey League laget, Harvestehuder THC, är målgöraren Johan Björkman tillbaka på svensk mark för att tillsammans med Svenska landslaget styra stegen mot Leipzig. 

Förberedelserna för landslaget innebär för tillfället mycket träning. Tre stycken turneringar utomlands och ytterligare några på klubbnivå väntar dem. Men för Johan känns stämningen i laget bra och stabil. “Alla är riktigt taggade”.

Inför VM ser Johan mest fram emot att få spela inför en stor publik och mot riktigt bra lag. Och så ska det såklart bli oerhört spännande och kul att få visa alla hur bra landhockey Sverige spelar.

För Johan som spelar forward-positionen och har spelat landhockey i 16 år, går hela spelet ut på att vara offensiv. Och hans mål inför Leipzig är minst sagt större än en någorlunda bra insatts. “Mitt personliga mål är ett VM-guld, säger han”

Landhockeyn som sport är innovativ nu

Eftersom reglerna är nya i år så är hela sporten i princip innovativ, konstaterar Johan. Man kan helt enkelt inte spela som man gjort tidigare. Då måste killarna i det svenska landslaget också anpassa sig.
Att vara med och deltaga i VM känns väldigt speciellt för Johan som de två senaste åren med HTHC har varit med om många stora turneringar. “Detta är det största man kan spela eftersom indoor hockey inte är en OS-gren. Då är det självklart extra kul att deltaga, säger han”.

“Jag har inga ritualer som jag gör innan matcher, men just nu förbereder jag mig genom att träna hårt och fokusera så mycket som möjligt”. Dagarna innan och under VM kommer han tänka extra på att ta det lugnt och försöka samla mycket energi.