Nayan Cup 2014: 42 lag från 4 länder

I helgen spelades Nayan Youth Cup 2014, Nordens största landhockeyturnering. Med 42 lag från fyra länder (Sverige, Danmark, Tyskland och England) var årets upplaga av turneringen nästa lika stor som under rekordåret 2009, då 44 lag deltog.

”Det var en jättelyckad turnering i år”, säger Lukas Segelmark, ordförande i arrangörsföreningen Lunds LHK Nayan. ”Barnen hade jätteroligt och vi blev uppmärksammade stort i den regionala tidningen Sydsvenskan med ett helt omslag och framsidan på lokaldelen Lund vilket är den mesta uppmärksamhet i media på länge för svensk landhockey och det mesta någonsin för cupen”.

Även Henry Eriksson, spelare i Herrlandslaget och tränare för engelska King’s Bruton, tycker att turneringen var mycket välorganiserat. ”Det var en ny och rolig upplevelse för våra elever att möta lag från övriga Europa som spelar mycket indoor. Våra herrjuniorer och damjuniorer lyckades vinna i sina respektive ålderskategorier och vi känner oss nu väl förberedda inför kommande länsmästerskap”.

Mer information om turneringen finns på turneringens hemsida och facebook-sida. För att få information om Nayan Cup 2015, glöm inte att prenumera på turneringens nyhetsbrev.

Bilder/inlägg från sociala medier