VM i Haag

Förra helgen var Nicole Carlsson på VM i Haag i uppdrag för European Hockey Federation Youth Panel (EHF YP). Uppdraget var att synas och nätverka på plats samt att hjälpa till som volontärer för det holländska landhockeyförbundet, KNHB.

– Det var en fantastisk upplevelse att se stadion fyllas med 50 000 hockeyentusiaster, varje dag! Jag hoppas på att vi i landhockeysverige en dag kan vara lika stora!
Nicole Carlsson var där tillsammans med kollegan Jamie Hooper från Wales. En av dagarna fick de en personlig rundtur av vår hedersordsförande Björn Isberg som var där i uppdrag som Tournament Official för FIH.
– Vi fick se hur ”video referral” går till bakom kulisserna, alla officials kontor, läkarnas rum, presstältet och mycket mer. Höjdpunkten var att gå i spelargången och ut på den vattenbaserade konstplanen, vilken känsla! Att sedan stjärnorna från Australiens och Hollands landslag stod och värmde upp under tiden toppade upplevelsen.
Flera andra personer med SLHF-uppdrag var också i Haag på privat semesterresa, däribland vår tävlingskommittéordförande, Nicklas Stenberg, landslagscoach Johan Lindh med flera.
Nicole hoppas på att fler unga ledare i Sverige och i Europa får uppleva liknande mästerskap och lära sig om hur det går till. Hon tror att vi Sverige har stora möjligheter att utvecklas i hur vi arrangerar och mycket kunskap ibland oss.
För att veta mer om vad Nicole gör för EHF YP och hur du kan bli involverad i liknande uppdrag följ facebooksidan European Hockey Federation Youth Panel: https://www.facebook.com/EHFYP?ref=ts&fref=ts