Sofia har ordet maj 2014

I helgen så hölls den 8: onde utvecklingskonferensen i rad, i år med fokus på rekrytering och utbildning samt att höja statusen på landhockeyn ur ett tävlings- och domarkommittéperspektiv. Det var totalt 23 föreningsrepresentanter och 12 förbundsrepresentanter på plats i Jönköping med representation från många föreningar samt alla distrikt. Jag vill börja med att tacka alla som tog sin ideella tid för att finnas med under konferensen och tillsammans med de andra deltagarna utveckla svensk landhockey.

Det är viktigt att arbetet för Vision2020 är en gemensam satsning där vi tillsammans alla medlemmar, föreningar, distrikt och förbund hjälps åt, samlar våra krafter och arbetar åt samma håll. Därför är det viktigt att vi alla är medvetna om Vision2020 och vad det innebär, att varje förening, distrikt och förbund vet vad de ska göra och vilket arbete de bör/ska lägga ner, samt att vi vågar samarbeta och är offensiva och innovativa i våra strategier. Vi alla har våra mål att arbeta mot och driva men det är lika viktigt att vi stödjer varandra i arbetet. Arbetsgruppen för förbundsutvecklingsarbetet kommer gärna ut och stöttar er föreningar och distrikt i ert arbete och hjälper er att förtydliga vad ni bör göra för Vision2020. Behöver ni hjälp så hör av er, vi ser framemot vidare samarbete.

Ta er gärna tid att också titta på den film vi skulle visat i början på konferensen, den hoppas jag kan väcka en del tankar och förståelse för hur viktigt det är att vi alla är medvetna om Vision2020 och arbetar tillsammans för att nå dit: YouTube-länk

Jag hoppas att ni alla känner att ni fick med er viktig information, ta del av bra diskussioner och bra dokument med er hem att arbeta vidare med, dessa kommer som sagt att uppdateras utifrån era synpunkter och skickas ut till er under maj månad. Nu är vår målstege nästan helt klar, det innebär att nu börjar arbetet. Hem och rekrytera och utbilda, synka kalendern med oss och höj statusen på landhockeyn. Tillsammans blir vi vinnare!

På söndagens årsmöte klubbades stadgerevideringen igenom (stadgarna finns nu att ladda ner från hemsidan), verksamhetsberättelse och årsredovisningen lades till handlingarna, Nils Paulsson från Lunds LHK Nayan valdes in som suppleant i förbundsstyrelsen, motionen från Valhalla LHC kommer att utredas via Tävlings- och domarkommittén och dessutom avtackades och uppmärksammades ett flertal personer. Som ni säkert alla vet vid det här laget blev det också officiellt att jag från och med den 1 juni kommer att gå på tjänstledighet. Efter en sådan här helg som ger så mycket inspiration och energi känns det fruktansvärt tråkigt men självklart också spännande. Dessutom kommer jag också att finnas kvar inom svensk landhockey, dock på ideell basis, och i september 2015 är jag redo att börja jobba igen och då hoppas jag att vi har tagit stora steg framåt närmre våra mål.

Nog om konferensen, vad händer nu inom den närmsta framtiden?

  • Göteborg Cup äger rum den 17-18 maj på Heden i Göteborg, har du glömt att anmäla dig? Gör det senast den 5 maj till Västra Landhockeyförbundet.
  • 24 maj arrangeras det en tränarutbildning i Stockholmsregionen. Hör av er om ni inte fått inbjudan.
  • SM-utomhus avgörs den 31 maj – 1 juni på Öjersjö plastgräs i Partille. Sista anmälningsdag har redan passerat. Ett spelschema är på gång och skickas ut så snart det är klart.
  • 6-9 juni spelas europacupen utomhus för herrar i Slagelse, Partille SC representerar Sverige.
  • 23-29 juni arrangeras Eurohockey Caravan Nordic. 23-24 juni i Åkersberga, 25 juni i Lerum, 26 juni i Göteborg och 27 juni i Lund, därefter fortsätter karavanen till Danmark. Inbjudan till karavanen kommer inom kort. Nytt för i år är att det ingår en ledarutbildning för alla som är över 15 år. Håll utkik!
  • 6-7 september spelas en 7-manna turnering i Åkersberga.

Se nu till att som Jens Saverstam sa redan nu skapa en rekryteringsplan och ta kontakt med skolorna om ni ska ut och visa landhockey i höst, så att vi ligger i fram kant det underlättar arbetet till hösten sen. Ställ också lite krav på skolorna – de ska vara tacksamma att vi kommer dit och visar landhockey helt gratis.

Samtidigt får ni passa på att njuta riktigt ordentligt av utomhussäsongen och av solen!

Engagerade landhockeyhälsningar
Sofia