Ännu ett guld för HTHC och bröderna Björkman

I helgen vann Harvestehuder THC med bröderna Joakim och Johan Björkman finalen i tyska mästerskapet i landhockey. Laget är också tyska mästare i indoorhockey 2013, europamästare i indoorhockey 2014, och vann för två veckor sedan Euro Hockey League 2014, landhockeyns motsvarighet till Champions league. Föreningen har därmed vunnit allt en landhockeyförening kan vinna inom loppet av 15 månader.

Efter att ha besegrat seriesegrarna UHC Hamburg med 7-5 i en mycket spännande semi-final väntade de regerande tyska mästarna Rot-Weiss Köln i finalen. Trots att Köln tog ledningen och länge kontrollerade matchen kunde HTHC kvittera i den 34:e minuten och drog sedan ifrån i andra halvlek. Efter mål av Polk, Lietz, Körper och Brinkmann vann HTHC tillslut finalen med hela 5-1.

Vi gratulerar bröderna Björkman och hela HTHC till en fantastisk säsong!

Highlights från finalen hittar du här: http://hauptstadtsport.tv/hockey-final4-aus-hamburg/hockey-final4-i-finale-harvestehuder-thc-rot-weiss-koeln/