Redan dags för utomhus?!

Det har redan gått tre månader på det nya året, tiden går så extremt fort. Om det ska fortsätta såhär är vi snart inne i 2015 redan.

Vad har då hänt under det första kvartalet av 2014?

Våra dam- och herrlandslag har varit iväg och spelat EM. Herrarna i A-EM i Wien, som ni säkert minns slutade herrarna på en sjundeplats och missade därmed VM och åkte ner till B-divisionen 2016. Trots det spelade herrarna riktigt bra och ledde många av sina matcher. Damerna var i C-EM i Porec, de lyckades efter en seg start i turneringen vända och efter vinst i matchen om tredjepriset ta med sig bronset hem till Sverige.

Efter landslagens månad följer de bästa klubblagens månad och europacup spel. Partilles herrar åkte till East Grinstead och A-divisionen där de efter en tuff inledning jobbade sig in i turneringen och slutade på en sjätteplats vilket innebär europacupspel i A-divisionen även nästa år. HTHC och bröderna Björkman tog däremot hem guldet och Johan blev utsedd till bäste målskytt och spelare. Partilles damer spelade i C-divisionen och fick i år åka till Budapest. De var inte långt ifrån uppflyttning, en uddamålsförlust mot både Irland och Kroatien, genererade i en bronspeng till Partilles damer och fortsatt spel i C-divisionen.

Därefter följde SM-slutspelet i indoorhockey som blev en spännande helg med massor av landhockey. Våra fyra SM serier skulle kora en vinnare och dessutom spelades det uppvisningsmatcher i U10, U12 och U16 under helgen. Årets svenska mästare blev:
Damjunior: Partille SC, Herrjunior: Valhalla LHC, Damer: Partille SC och Herrar: Partille SC.

Om ni vill veta mer om händelserna ovan hittar ni dessa i nyhetsflödet på landhockey.nu.

Av planen har det också hänt en del inom svensk landhockey. På verksamhetsplaneringen, för SLHF internt, i december beslutades det att vi skulle fokusera på fyra områden under etapp 1 (2014-2015): Gemensam verksamhetsplanering – förbundet har skickat ut ett preliminärt kalendarium till föreningarna, dessutom kommer det ske en SLHF intern verksamhetsplanering under hösten 2014, till detta tillfälle kommer information från föreningarna att samlas in.
Rekrytering – vi behöver ta fram en rekryteringsstrategi och struktur som en hjälp till föreningarna. Detta kommer vara ett viktigt område för diskussion under Utvecklingskonferensen där ni har möjlighet att påverka. Breddverksamheten inom förbundet kommer också arbeta aktivt med rekryteringsfrågan tillsammans med konsulenten (mig).
Utbildning – vi behöver också ta fram en utbildningsstrategi och struktur som hjälp till föreningarna. Även detta område kommer att vara en viktig del under konferensen och vi kommer ha gott om tid att diskutera på plats. Konsulenten (jag) har också fått på sitt bord att arbeta aktivt med utbildningsfrågan under året.
Att höja statusen på landhockeyn – vi behöver på alla nivåer höja statusen på landhockeyn. Om inte jag är stolt över min idrott hur ska då andra kunna vara det? Det handlar om att höja statusen i varje förening, på varje träning, till att genomföra bättre evenemang och turneringar samt att utveckla tävlingsverksamheten t.ex. På Utvecklingskonferensen kommer vi att diskutera det här området utifrån ett Tävlingskommitté perspektiv: hur kan vi höja statusen på tävlingen både inomhus och utomhus och på både barn-, ungdoms- och seniornivå.

Mycket kommer alltså diskuteras under konferensen. Har du inte anmält dig och ångrar dig? Skicka ett mail till mig: sofia.blomgren@landhockey.nu så ska jag se vad jag kan göra!

Glöm inte följande händelser i vår/sommar:

  • Utvecklingskonferensen och årsmöte 26-27 april i Jönköping.
  • Göteborg Cup 17-18 maj på Heden i Göteborg.
  • SM-utomhus 31 maj – 1 juni i Partille.
  • Eurohockey Caravan Nordic 23-27 juni. Mer information kommer.
  • 7-manna seriehelg den 6-7 september i Åkersberga.

Nu är det dags för utomhus så ladda utomhusklubban ordentligt så hoppas jag ses under något/några av de eventen ovan.

Har du frågor, funderingar eller tankar hör av dig till mig via mail eller gå med i Facebook-gruppen: Forum: Vision 2020 (Svenska Landhockeyförbundet) och dela med dig!

Förväntansfulla utomhushälsningar
Sofia Blomgren