HTHC med bröderna Björkman vinner Euro Hockey League

Bröderna Björkmans Harvestehuder THC (HTHC) från Tyskland vann i måndags Euro Hockey League (EHL), landhockeyns motsvarighet till Champions league. Efter att även ha vunnit europacupen i Indoorhockey är HTHC därmed utan tvekan Europas bästa klubblag i landhockey just nu.

Finalen var en jämn match mellan HTHC och Oranje Zwart från Nederländerna, där tyskarna hela tiden jagade i underläge. I slutet på den tredje perioden kvitterade HTHC till 2-2 som också blev slutresultatet vid fulltid. Under straffarna så storspelade HTHCs målvakt och räddade 3 av 4 straffar, samtidigt som HTHCs skyttar satte 3 av 4 straffar. Slutresultatet blev 5-3 till HTHC och guld till klubben.

Johan Björkman satt tyvärr på läktaren i finalen efter att ha skadat bakre lår i semifinalen mot Racing Club de Bruxelles, men Joakim spelade finalen.

Den 3-4 maj avgörs de tyska mästerskapen och vilka som får chans att spela i Euro Hockey League nästa år. Vi önskar bröderna Björkman stort grattis till titeln och lycka till i de tyska mästerskapen om knappt två veckor.

EuroHockeyLeague: Harvestehuder – The Kings of Europe for the first time

Mer information om de tyska mästerskapen hittar ni här: http://hockeyfinal4.de/