Boson

Dags att söka till Bosön Idrottsfolkhögskola

(Information från Bosön Idrottsfolkhögskola)

Är du intresserad av en yrkesbana inom idrotten eller funderar du på att läsa upp dina gymnasiebetyg? Då finns möjligheterna på Bosön Idrottsfolkhögskola, idrottens egen skola. 

– Idrottens Organisationsledarlinje och Idrottens Tränarlinje
Eftergymnasialayrkesutbildningar för dig som siktar på jobb inom idrotten

– Idrottslinjen (allmän kurs): För dig som behöver komplettera dina gymnasiebetyg och samtidigt lära dig mer om idrott, träning och idrottsledarskap. Idrottslinjen erbjuds också med individuellt anpassad studieplan för dig som vill kombinera med elitsatsning med studier, Idrottslinjen Elit.

Bosön Idrottsfolkhögskola är en folkhögskola med idrottsinriktning, belägen i en unik idrottsmiljö mitt i Riksidrottsförbundets elitidrottscentrum på Bosön utanför Stockholm. Här utbildas elever från hela landet för en yrkesbana som anställd eller ideell inom svensk idrott. Individens framsteg och personliga utveckling är alltid i fokus och kurser utgår ifrån elevernas behov, förkunskaper och erfarenheter.

Under din tid på Bosön Idrottsfolkhögskola har du möjlighet att knyta värdefulla kontakter inom idrotten. På Bosön samlas dagligen både landslag och föreningar, enskilda idrottare och lag, tränare och andra idrottsledare för att träna och utvecklas i sin idrott. Här genomförs också en mängd idrottskurser på alla nivåer och även seminarier och konferenser om svensk och internationell idrott. 

Frågor? Har du frågor om utbildningarna, kontakta utbildningskansliet på Bosön Idrottsfolkhögskola.Tel 08-699 66 28 eller [email protected]

Sista ansökningsdag är 30 april. Blanketter och mer information finns på www.bosonifhs.se