2014 års Svenska Mästare är korade

Vilka som korades till svenska mästare i indoorhockey 2014 avgjordes i helgens SM-slutspel i Valhalla Sporthall i Göteborg. 

Under lördagen spelades det en uppvisningsmatch med U16 lag och semifinaler i alla kategorier, dam, herr och herrjunior, förutom i damjuniorklassen där en mindre serie genomfördes för att utse vilka två lag som skulle mötas i finalen på söndagen. På damjuniorsidan lyckades Roslagen IF och Partille SC ta sig till final. På herrjuniorsidan blev det Valhalla LHC och Lunds LHK Nayan som vann sina semifinaler. Partille SC och Valhalla LHC tog sig till final på damsidan och Partille och Nacka blev finallagen på herrsidan. 

På söndagen sedan väntade bronsmatcher och finaler, samt uppvisningsmatcher med U10 och U12 lag.

Dam och damjuniormatcherna skulle bli de mest spännande som båda avgjordes på straffar efter full tid. Partilles damjuniorer tog ledningen i matchen mot Roslagen men med några minuter kvar att spela kvitterade Roslagen. Matchen slutade 1-1 och avgjordes därefter på straffar. Partilles DJ vann tillslut med 3-2. 

I dammatchen var det Valhalla LHC som tog ledningen med 1-0 i första halvlek. I andra lyckades Partille SC skapa en korthörna med 10 sekunder kvar att spela och kvittera till 1-1. Matchen avgjordes därför på straffar, Nicole Carlsson satte den avgörande straffen för Partille som vann med 4-3 efter en mycket spännande match.

I herrjuniorfinalen möttes som sagt Valhalla LHC och Lunds LHK Nayan. Valhalla LHC greppade taget om matchen redan i första halvlek med en ledning med 3-1. Ledningen höll i sig in i slutet och matchen slutade 4-1 till Valhalla LHC. 

Herrarna spelade sista finalmatchen, Partille SC mot Nacka LHK. Partille tog snabbt ledningen och utökade den successivt under matchens gång. Nacka lyckades dock reducera två gånger och matchen slutade 16-2 till Partille SC som blev svenska mästare för tionde året i rad. Stort grattis till PSCs herrar för den prestationen. 

2014 års svenska mästare är:
Damjunior: Partille SC,  Herrjunior: Valhalla LHC,  Damer: Partille SC,  Herrar: Partille SC

Ytterligare resultat och samtliga placeringar hittar du här. Vi har redan postat några videoklipp från finalmatcherna på YouTube och kommer att ladda upp fler videoklipp senare i veckan.

Vi vill avsluta med att tacka Västra Landhockeyförbundet stod som värdar för slutspelet och gjorde det på ett föredömligt sätt. Dessutom vill vi tacka klubbarna i väst och deras funktionärer samt alla deltagande lag och publiken. Stort tack för att ni alla gjorde SM-slutspelet till en spännande och rolig landhockey helg med mycket engagemang!