Partille SC: Nära uppflyttning till B-divisionen

I helgen var Partilles damer iväg och spelade Eurohockey Indoor Club Cup Challenge i Budapest. Det var lagets andra europacup i rad.

Då det endast var sju lag med i turneringen spelade alla lag mot alla och de två lag med flest poäng gick upp till B-divisionen nästkommande år.

Partille SC mötte HK BASK från Serbien i första matchen, det skulle visa sig bli en lätt match och laget vann med 11-0. Fredagens andra match blev mot betydligt tuffare motstånd, nämligen Howardian LHC från Wales. Det blev en jämn match som Partilles lagkapten Sofia Blomgren avgjorde med sitt 5-4 mål med tre minuter kvar att spela.

Andra dagen mötte de hemmalaget Amator Gyeplabda Sportegyesulet. Matchen började inte så bra för Partilles del men de jobbade sig in i matchen och vann tillslut med 6-0. På kvällen väntade sedan ett av de tuffaste lagen, nämligen Ards Ladies Hockey Club (Irland). Det visade sig bli en riktigt tajt match där det efter fulltid stod 4-4, men Irland hade en korthörna var att spela. Oturligt nog gick den in och Partille förlorade matchen med 4-5.

För att lyckas gå upp till B-divisionen 2015 behövde de svenska damerna vinna matchen mot kroatiska klubblaget Hockey Club Zrinjevac. Det blev även den en jämn match där Partille inte kom igenom kroatiskornas tajta försvarsspel. Matchen slutade 1-2. När sista matchen mot Portugals mästare, Lisbon Casuals Hockey Club, skulle spelas var Partille redan klara treor. Det blev till en början Portugal som ledde matchen men Partille lyckades gå in i andra halvlek och vända matchen och vann till sist med 5-2.

Partilles damer tog alltså hem bronset, vilket var målet (medaljplats), med totalt fyra vinster och två uddamålsförluster, endast tre poäng efter tvåan Hockey Club Zrinjevac från Kroatien som tillsammans med Ards Ladies Hockey Club (Irland) gick upp till B-divisionen 2015.

Mer information och bilder från turneringen hittar ni här:
http://eurohockey.org/competitions/indoor-club-championships-challenge-budapest-women-2014/

Bilder (iCloud): Dag 1 | Dag 2 | Dag 3