Partille kvar i A-gruppen | HTHC är europamästare 2014

 Partilles herrlag vann SM indoor 2013 och fick därför representera Sverige i europacupen nu i helgen som gick.

Partille började starkt i första gruppspelsmatchen mot Royal Racing Club de Bruxelles (Belgien), matchen slutade 3-3 (3-1 i halvlek). Senare samma dag väntade East Grinstead HC (England), Partille ledde matchen fram tills i början av andra halvlek då vände England vann med 6-2. 

Efter första dagen var det redan klart att Partille inte hade någon chans att spela semifinal så matchen emot Dinamo Yekateringburg (Ryssland) på lördag förmiddag var därför betydelselös resultatmässigt, den matchen slutade 3-11. Matchen därefter mellan engelsmännen och belgarna var däremot viktigare, för att få poäng med sig till nedflyttningsgruppen behövde Partille att East Grinstead HC vann, dessvärre blev så inte fallet och Partille fick med sig engelsmännen och 0 poäng ner. I den andra gruppen gick Hockey Club Valenciennes (Frankrike) och Kolos-Sekvoya Vinnitsa (Ukraina) ner. Partille behövde vinna båda sina matcher för att stanna kvar i A-gruppen. 

Första matchen spelades mot fransmännen, det blev en tajt och spännande match som Magnus Mattsson tillslut fick avgöra med sitt 5-4 mål i sista minuten. Sista matchen på söndagen var mot Kolos-Sekvoya Vinnitsa. Det syntes tidigt att Partille redan bestämt sig för att vinst var det enda alternativet och de genomförde en riktigt bra match som efter 4-0 i halvlek slutade 8-4 till Partille. 

Partille lyckades alltså knipa sjätteplatsen och säkrade vidare spel i A-gruppen 2015! Stort grattis!

Bröderna Björkman och deras Harvestehuder THC (HTHC) genomförde en enastående turnering där de vann med övertygande resultat i alla matcher. HTHC mötte belgarna i semifinal och vann med 9-4 och i finalen fick de möta ryssarna, den matchen vann HTHC med 10-4 och de kan nu titulera sig Europamästare i indoorhockey 2014! Johan Björkman gjorde 4 mål i finalen och blev dessutom utsedd till turneringens Top Scorer.  Stort grattis till Bröderna Björkman och deras HTHC! Dinamo Yekateringburg fick alltså silver och Royal Racing Club de Bruxelles vann bronsmatchen mot C.H. Complutense (Spanien) och slutade på en bronsplats. 

Mer information från turneringen hittar ni här: http://eurohockey.org/competitions/indoor-club-championships-cup-east-grinstead-men-2014/