Partille SC: Europacupen i East Grinstead

Januari var landslagens månad med indoor EM på både dam- och herrsidan, februari är de bästa klubblagens månad – då väntar Europa Cup först för Partille SCs herrar och sen en vecka senare för Partille SCs damer, som både vann SM indoor 2013. 

Partilles herrlag har vunnit SM indoor sedan 2005 och har de senaste åren varit överlägsna på hemmaplan och vann den senaste SM-finalen mot Valhalla med 9-1. Samtidigt har de i Europa avancerat från C-divisionen 2006, till B-divisionen 2008 i Serbien och 2011 i Prag kvalade Partille SC in till A-divisionen och har under de två senaste åren spelat i den högsta ligan. Sist slutade Partilles herrar på en sjätteplats. 

I år spelas Europacupen i East Grinstead, England, några mil från London. I Partilles grupp är det lag från Belgien, Ryssland och England och i den andra gruppen möts lag från Tyskland (HTHC med bröderna Björkman), Frankrike, Spanien och Ukraina. 

Det är 14 spelare som åker till England, vilka 12 som kommer att spela bestäms på plats. Följande spelare åker: Niclas Franzén (MV), Karl-Oskar Moberg (MV), Karl Hemvik, Anders Lundqvist, Anton Melander, Simon Melander, Adam Svanberg, Axel Ströby, Erik Ströby (C), Magnus Mattsson, Magnus Lundqvist, Christoffer Hellstrand, Philip Hellstrand och Henrik Fasth. Truppen har haft lite problem med sjukdomar den senaste tiden men hoppas på att alla är friska och krya lagom till avresa. 

I helgen som gick var laget i Tyskland och spelade några träningsmatcher mot tyska klubblag för att få upp tempo och glädjen i laget. ”Nu är det bara att vässa klorna”, säger Partilles tränare Urban Björkman. ”Vi vet vilka små marginaler det är mellan topp och botten på den här nivån, men kan vi ha lite tur och göra vårt jobb så kommer glädjen på vägen.”

Turneringen drar igång nu på fredag den 14 februari och Partilles första match är kl. 14.00. Vi önskar laget lycka till!

Mer information om turneringen hittar ni här:
http://eurohockey.org/competitions/indoor-club-championships-cup-east-grinstead-men-2014/
http://www.eghockey.co.uk/events