Partille SC: Europacupen i Budapest

Partilles herrar var iväg i England i helgen som var och hamnade på sjätteplatsen, vilket säkrade vidare spel i A-gruppen. Nu är det dags för klubbens damlag att åka iväg och spela, i Budapest, Ungern. 

Det är andra året i rad som Partilles damer är iväg och spelar Europacupen, förra året kom laget på en 4e plats och i år satsar det på medalj. Jag tycker truppen har utvecklats från förra året, säger Partilles coach Christoffer Bemert. De har mer fart och fläkt i år. Vi har i och med det nya spelsystemet startat om på nytt, men det känns som att det gynnar oss. 

Då det är endast 7 lag med i turneringen spelar alla lag mot alla i en grupp och de två lag med mest poäng går upp till B-divisionen 2015. I gruppen är det klubblag från Ungern, Wales, Kroatien, Serbien, Portugal och Irland. Turneringen startar nu på fredag den 21 februari och Partilles första match är kl. 13.20 mot HK BASK från Serbien. 

Truppen som åker är Sara Stigzelius (MV), Elin Svanberg, Nicole Carlsson, Amanda Henricsson, Emilia Fantini, Christina Thulin, Celiné van Veen, Klara Moberg, Sofia Blomgren (C) och Freja Sadler. Ledarstaben består av: Christoffer Bemert, Peter Svanberg, Jan Östlin och Jessica Östlin.  

Vi har bra känsla i laget och vi är laddade inför Europacupen. Kan vi hålla en hög nivå turneringen igenom tror jag vi kommer vara en utmanare att gå upp. Det blir tuffa matcher men får vi flyt i spelet och lyckas använda vår fart, då kan allt hända, säger Christoffer Bemert.

Mer information om turneringen, matchschema mm. hittar ni här: 

http://eurohockey.org/competitions/indoor-club-championships-challenge-budapest-women-2014/

https://www.facebook.com/events/619172724798637/?ref_dashboard_filter=upcoming