Mason Cup – Inför EM i Porec

Precis som för herrarna är det snart dags för EM även för damerna. Deras EM spelas en vecka senare, den 24-26 januari, i Porec, Kroatien. För två år sedan i Porto, Portugal slutade damerna på en fjärdeplats och EM innan dess i Rouen, Frankrike, fick laget medalj då de slutade på en tredjeplats. I år väntar Bulgarien, Georgien, Kroatien, Portugal och Turkiet i gruppen, de två bästa lagen flyttas upp till B-divisionen.

Innan det är dags för EM blir det en förberedande turnering, Mason Cup, som äger rum nu i helgen den 4-5 januari. Där kommer Sverige möta två lag ifrån Danmark samt ett tyskt klubblag. Målet med helgen är att spela ihop laget i det nya spelsystemet inför EM.

Vid EM i Porto för två år sedan slutade Johan Lindh som förbundskapten men är nu tillbaka som förbundskapten den här gången med Patric Wallin vid sin sida. Johan själv tackar för förtroendet att få leda damlaget igen och säger att han ska försöka göra allt han kan för att leda dem till vinst. Det kommer bli en tuff men rolig utmaning, säger Johan Lindh.

Truppen, ledarteamet mm. hittar ni här

Mer information och spelschema samt resultat och tabeller hittar ni här: 

Mason Cup www.orient-lyngby.dk/mason-cup/

EuroHockey Indoor Championships III, women 2014