EM i Porec: Nu är det damernas tur

I helgen som gick var herrlandslaget iväg och spelade EM, nu är det damernas tur. Idag reser damlandslaget till EM i Porec, Kroatien. ”Det var väldigt inspirerande att se våra herrar kämpa och slita i helgen”, säger Johan Lindh, förbundskapten, ”det kommer vi ta med oss till Kroatien”.

Damerna var iväg i Danmark tidigare i år och spelade Mason Cup för att förbereda sig inför EM. Där gick de till final efter vinst mot Odin HK och Ralshtedter HC, i finalen förlorade de dessvärre mot Slagelse med 4-5. Johan Lindh berättar att han och den assisterande förbundskaptenen Patric Wallin varit oroliga när de tackade ja till sina uppdrag i höstas. Ett helt nytt spelsystem skulle läras in och ett lag skulle spelas ihop. Tanken med Mason Cup var just att spela ihop laget och ha roligt och de lyckades det med enligt förbundskaptenen. 

Då Georgien drog sig ur EM för någon vecka sedan är det endast fem lag i turneringen, Sverige, Kroatien, Turkiet, Portugal och Bulgarien. Det innebär att det är endast ett lag som går upp till B-divisionen 2016. 

”Målet och förväntningarna i Kroatien är att vi ska få ut så mycket som vi kan av tjejerna/laget och att vi ska göra allt vi kan för att vinna våra matcher. Spelarna har utvecklats och håller en högre nivå nu än någonsin och alla är skadefria, så vi ser fram emot en väldigt rolig helg med mycket rolig hockey”, säger Johan Lindh. 

Spelschemat, vilka spelare som är uttagna samt vilka ledare som ska leda laget hittar du här. Dessvärre vet vi ännu inte om det blir någon livestream eller inte men vi kommer att hålla er uppdatera via Facebook, Landhockey.nu, och Twitter @Damlandslaget