EM i Porec: Bronsvalör

Det blev brons till damlandslaget när det var iväg och spelade EM III i Kroatien nu i helgen. Visionen för laget var att spela final, dessvärre nådde inte matchresultaten så långt. Första matchen mot Kroatien spelade Sverige en helt okej landhockey, men det var inte så mycket mer än så, det räckte inte hela vägen och matchen slutade 2-4. Den andra matchen mot Bulgarien var ungefär likadan, med två enkla misstag från Sverige lyckades Bulgarien göra två mål och våra damer bara ett framåt. Det blev ännu en förslut med 1-2. 

Om Sverige skulle ha chans på finalplats krävdes det vinst i de två kommande matcherna, plus att de andra lagen skulle vinna rätt matcher. Dessutom krävdes det en ny inställning och ett mycket bättre spel från damlandslaget. I Turkietmatchen kom vändningen, som förväntades vara det tuffaste laget. Damerna spelade ett riktigt bra försvarsspel men lyckades tyvärr inte sätta några chanser framåt, matchen slutade 0-0. På söndag morgon väntade Portugal, för att få spela bronsmatch krävdes det vinst eller lika mot Portugal för att säkra sin placering. Portugal öppnade starkt och Sverige låg under med 0-2 i halvlek, därefter gick Sverige in och dominerade andra halvlek och vände matchen och vann med 3-2. Efter att Kroatien slått Bulgarien i gruppspelsmatchen väntade Bulgarien igen i bronsmatchen. Damerna hade stor revanschlust och vann tillslut efter ett bortdömt mål för Bulgarien med en sekund kvar att spela, matchen slutade 3-2 till Sverige.

Sverige slutade alltså på en tredjeplats, Turkiet kom tvåa och Kroatien vann och är de lag som får lov att spela i B-divisionen 2016. 

Bilder från turneringen finns på Flickr.