Halvtid

Är det bara jag som känner att tiden springer förbi? Det känns som att det var för bara någon vecka sen som seriespelet drog igång och nu har vi, om jag inte har helt fel, kommit mer än halvvägs. Dessutom har det hänt en massa intressanta saker inom förbundet.

Som vi lovade på Utvecklingskonferensen i våras har vi genomfört en halvårsträff lokalt ute i varje distrikt. Distriktsträffarna genomfördes i södra, västra och östra distriktet tillsammans med SISU Idrottsutbildarna lokalt. På distriktsträffarna blev föreningarna och distrikt informerade om de arbete som har gjorts med målstegen (Verksamhetsidé, värdegrund, vision, verksamhetsområden, mål, strategi och handlingsplan) sen konferensen. Dessutom fick föreningarna vara med och definiera vissa av målen för att tydliggöra dessa och sen arbetade vi med strategin för att nå målen – vilka insatser måste vi inom förbund, distrikt och förening göra för att nå Vision2020. Jag själv skulle vilja säga att träffarna genomfördes med bravur, vilket engagemang ni har! Ni fick dokumenterat massa intressanta saker som vi nu tar som medskick till de stundande verksamhetsplaneringsdagar vi ska ha inom förbundet.

Verksamhetsplaneringsdagarna i förbundet är planerade till den 28 november och 3 december och kommer att genomföras med de personer inom förbundet som är verksamhetsansvariga samt deras kommittémedlemmar eller ansvariga personer inom deras område. Tanken med träffarna är att ta fram ett gemensamt kalendarium för förbundet och att ta fram delmål under etapp 1 (fram till 1 januari 2016) och vilka aktiviteter/insatser vi behöver göra för att nå dit. Vi ska också definiera vad förbundet ska vara stödjande respektive drivande i för frågor. I detta arbete är era medskick från distriktsträffarna, som jag nämnde tidigare, oerhört viktiga och kommer ligga som det tyngsta underlaget. Dokumentation från verksamhetsplaneringsdagarna samt ett preliminärt kalendarium kommer att skickas ut till föreningarna när detta har sammanställts.

Vill du vara med och påverka svensk landhockeys framtid redan nu kan du gå med i vårt forum; Forum: Vision2020 (Svenska Landhockeyförbundet) på facebook – vill du istället vara med och påverka utanför facebook går det bra att maila mig, sofia.blomgren@landhockey.nu, så för jag dina tankar vidare dels till forumet men också till arbetsgruppen för MOI. Vid flera tillfällen har jag fått höra från föreningar att de vill ta del av goda exempel – så dela med dig!
Hur gör ni för att lyckas med er stora ungdomsturnering? Varför lyckas er förening rekrytera så mycket barn? Varför stannar era barn kvar i er förening? Hur kommer det sig att era spelare blev så framgångsrika? Hur lyckades ni få sponsring i er förening? Varför brinner du för landhockey? Vad är din vision/dröm?

Inte nog med att halva säsongen har gått, nu är det också dags för vår största ungdomsturnering, Nayan Youth Cup, som precis som tidigare år arrangeras av Lunds LHK Nayan i Victoriastadion i Lund. De flesta av våra ungdomsföreningar kommer, mig veterligen, delta i turneringen och jag önskar er alla lycka till – ett extra lycka till går till arrangörerna!

Tyvärr faller det sig så olyckligt att damlandslaget ska ha träningsläger samma helg som Nayan Youth Cup så jag kan själv inte medverka på turneringen. Istället ska jag vässa formen tillsammans med de andra landslagsspelarna inför EM i Porec i Kroatien i januari.

Vi är inne i väldigt intressanta tider just nu där vi alla tillsammans arbetar hårt för att lägga grunden för svensk landhockey och jag är sjukt imponerad av er alla! Jag hoppas att vi med gemensamma krafter kan göra landhockeyn till någonting annat än en liten och okänd sport i Sverige – för vi är så mycket mer!

Varma landhockeyhälsningar
Sofia