EHL 1314 HTHC Cardiff

Svensk duell i EHL

På fredag börjar årets Euro Hockey League (EHL), landhockeyns motsvarighet till Champions League, med de bästa klubblagen i Europa. Redan på lördag blir det duell mellan fyra svenska herrlandslagsspelare, för första gången i EHLs historia, när Harvestehuder THC (Tyskland) och Cardiff & Met HC (Wales) möts i Barcelona.

„Excitement – Det är det enda ord som beskriver känslan inför helgen”, fastställer Henry Eriksson, mittback i det svenska herrlandslaget sedan 2010. Till vardags spelar han i Cardiff & Met HC från Wales, tillsammans med brodern Lucas, som också spelar i landslaget. Cardiff, som tog steget upp till EHL på målskillnad, har vunnit alla fyra matcher som laget hittills har spelat i den engelska ligan, laget känner sig väl förberett, säger Lucas Eriksson.

I sin första EHL-match möter Cardiff engelska Beeston HC på fredag, på lördag kl. 09:30 väntar tyska HTHC från Hamburg. I HTHC spelar ytterligare två svenska herrlandslagsspelare, bröderna Joakim och Johan Björkman. HTHC är ett av tre lag från tyska Bundesligan, som många experter ser som världens tuffaste landhockeyliga, som spelar i årets EHL. ”Vi har haft en väldigt intensiv försäsong med många träningsmatcher och vi har haft en bra start på säsongen”, säger Johan Björkman om lagets förberedelser. „Vi känner oss redo, varje spelare ger lite extra på träningarna och vi ser verkligen fram emot att spela i EHL”.

Två av de tre lagen i gruppen går vidare till utslagstävlingen KO16, och både Cardiff och HTHC har som mål att ta sig så långt som möjligt i turneringen. ”Jag ser fram emot att möta mina landslagskollegor i EHL”, säger Johan, ”det ska bli kul att visa Cardiff och de andra topplagen att vi är ett lag att räkna med”. ”När de bästa lagen i Europa möts i en turnering vet man aldrig exakt hur det kommer att gå”, menar Henry, ”men vi ska ge 100% för att ta oss vidare till utslagsturneringen”.

Många spännande matcher är alltså att vänta, vi hoppas på att både HTHC och Cardiff tar sig vidare och önskar våra landslagsspelare och deras lag lycka till i EHL! Missa inte HTHC-Cardiff, lördag 12:e oktober, kl. 09:30, live på ehlhockey.tv, i EHL appen eller på Eurosport 2.