Höst, Hockey5 och målstegsarbete

Bara på en dag så blev det höst i Sverige och det märks tydligt på kvällarna att mörkret börjar ta över men det som jag tycker har varit skönt är att solen ändå har lyst, i alla fall i Göteborg och då borde det ju också varit fint väder i resten av Sverige :-)

Höst innebär ju som sagt indoorhockey eller som det nu kallas hockey 5. Jag hoppas och tror att ni alla är medvetna om de nya reglerna, med endast fyra utespelare och en målvakt på plan, vilket jag tror har ställt till med problem för oss alla, framförallt tankemässigt. Hur ska vi nu spela? Det ska bli spännande tycker jag att se hur det artar sig i Sverige men ännu mer intressant ska det bli att se hur våra landslag nu kommer stå sig internationellt i kommande EM i januari. Håller sig herrarna kvar i A-gruppen innebär det att de har möjlighet att spela VM indoor 2015.

Det som nu ligger i fokus är målstegsarbetet. I september träffades MOI-gruppen tillsammans med Maria från SISU riks för att fortsätta arbetet med att ta fram förbundets målstege. På träffen förtydligade vi målen och tog fram fyra fokusområden: Rekrytering, utbildning, anläggning och verksamhetsplanering. Detta kommer vi presentera och diskutera närmre på distriktsträffarna. Dessa äger rum enligt följande:
21 oktober på Margullgården i Bjärred, Södra distriktet.
4 november i Hörsalen, Kulturum i Partille, Västra Distriktet.
11 november på Stockholmsidrotten i Solna, Östra Distriktet.

 

Inbjudan till distriktsträffarna ska vara utskickad till alla ordföranden samt till deltagarna på Utvecklingskonferensen i våras. Anmälan sker via den person som är ansvarig för anmälan i din förening. Vid frågor får ni gärna kontakta mig.

Jag vill påminna alla om det forum vi har skapat på idrottonline, gå med där och dela med er av era erfarenheter och idéer till resten av landhockeysverige. Vi behöver mötas och utvecklas för att vi ska nå Vision2020. Där ligger också information om våra mål och fokusområden.

Den 19-20 oktober äger första serieomgången rum men redan nu i helgen kommer det att spelas ungdomsmatcher i Göteborg. Därefter drar säsongen igång på allvar och det blir landhockey mer eller mindre varje helg framöver, så jag hoppas att ni har laddat batterierna för nu kör vi!

Hoppas vi ses i Valhalla i mitten på oktober!

Glada Landhockeyhälsningar
Sofia