Engagera och inspirera

Det är viktigt att ständigt påminna sig själv och de andra medlemmarna i sin förening om Vision 2020 och ens mål för att nå dit. För att vi inom svensk landhockey ska nå våra högt uppsatta mål måste vi hela tiden arbeta för att uppfylla dessa. Samtidigt får vi inte glömma att landhockey ska vara roligt och någonting som du vill göra och inte känner dig tvingad till. För om du börjar känna att du håller på med landhockeyn för att du måste och inte för att det är roligt, då är det någonting som är fel. Sen självklart finns det motgångar i allt men det roliga ska alltid väga över!

Att nå Vision 2020 ska vara utmanande och inspirerande. Det ska få dig att känna engagemang och en inre drivkraft, precis som jag kände när jag läste Lunds LHK Nayans tydliga väg framåt – det gav mig rysningar. Är det någonting som inspirerar mig är det andra människors engagemang och drivkraft, så tillsammans ska vi inspirera och engagera varandra mot Vision 2020. Tillsammans kan vi lyckas. Tillsammans sätter vi landhockeyn på kartan!

Som vi pratade om under Utvecklingskonferensen kommer alla föreningar att bli inbjudna till distriktsträffar under hösten, dessa kommer troligen ske i slutet på oktober eller i början på november. På dessa träffar ska vi ta ett ännu tydligare steg på väg mot Vision 2020. Mer info om detta kommer i slutet på augusti.

På konferensen beslutade vi också om att skapa ett forum där vi kan diskutera Vision 2020, stämma av hur arbetet fortskrider, byta erfarenheter och få hjälp. Detta forum kommer att startas upp nu i slutet på augusti eller början på september. Information om detta kommer skickas ut till alla föreningar i samband med lanseringen.

Jag vill också passa på att påminna alla föreningar om att skicka in sina planer som ni la på Utvecklingskonferensen till mig, [email protected], så att jag kan stötta er i ert arbete mot Vision 2020.

Och lite om vad som händer inom landhockeyn i dagarna…

  • Herrlandslaget är i Lausanne och spelar Eurohockey Nations Championships III, mer information; resultat, truppen mm. hittar ni under fliken Landslag, herrar, C-EM Outdoor 2013.
  • Säsongsplaneringen ligger uppe i kalendern på hemsidan.
  • Tävlingskommittén arbetar flitigt just nu med att få färdigt spelschemat för indoorsäsongen 13/14. Schemat kommer att publiceras så fort det blir färdigt.
  • Sara Stigzelius (ordförande), Hans-Eric Jacobsson (ledamot) och Björn Isberg (hedersordförande) befinner sig just nu i Bryssel på EHFs General Assembly. Mer info om detta hittar ni på www.eurohockey.org.
  • På söndag reser Ella Torstensson, suppleant i styrelsen, också ner till Bryssel, som ersättare för Nicole Carlsson (ledamot i styrelsen) i EHFs Youth Panel, för att vara volontär på Euro ParaHockey Tournament.

Jag känner mig oerhört motiverad att dra igång med landhockeyn, på alla plan. Det ska bli kul att få sätta tänderna i visionsarbetet och beta ner de sex mål vi diskuterade på Utvecklingskonferensen samtidigt längtar jag också efter att ta fram inomhusklubban igen och lira. Jag hoppas att jag inte är ensam om att längta efter landhockeyn och kanske framförallt indoorsäsongen.

Håll utkik efter spelschema, inbjudan till distriktsträff och lanseringen av forumet så ses vi snart!

Engagerade landhockeyhälsningar
Sofia