Vision2020 – allas ansvar

Jag vill börja med att tacka för fortsatt förtroende. Det känns väldigt roligt att jag nu på obestämd tid ska arbeta med att stötta alla föreningar, förbund och medlemmar inom svensk landhockey för att vi tillsammans ska nå Vision 2020.

Vision 2020 är att nå följande mål:

  • 2000 medlemmar som är aktiv i idrott
  • 30 hållbara och starka föreningar
  • 3 hållbara och fungerande distrikt
  • Representation med ett lag i OS
  • Alla föreningar har en utarbetad, tydlig och förankrad målstege
  • Alla medlemmar vet om och verkar utifrån MOI

På utvecklingskonferensen presenterades och diskuterades målen ovan. MOI-gruppen fick en del synpunkter från deltagarna som de kommer ta med sig och arbeta vidare med. Förhoppningen är att vi ska ha en färdig målstege att arbeta mot inom en hyffsad snar framtid. Det som är viktigt med målstegsarbetet bara och som vi inte får glömma bort är att de måste få lov att ta tid! Tänk på det när ni själva sen ska arbeta fram en egen målstege i er förening.

På konferensen fick deltagarna också sitta ner med deltagare från sin förening eller sitt distrikt för att ta fram planer för hur varje förening, utifrån förbundets Vision 2020, kunde lägga mål och strategier för att nå visionen. Dessa mål och strategier bör ni förtydliga och arbeta vidare med för att hela föreningen ska bli medvetna om vad som behöver göras och när. Det ligger nu hos er föreningar att fortsätta ert arbete och vill ni ha hjälp i det kommer jag gärna ut och stöttar er i det arbetet. Dessutom kan ni också ta hjälp av er SISU-konsulent och ert distriktsförbund. Till hösten kommer jag att kalla till distriktsträffar, där föreningarna i distrikten tillsammans ska stämma av det arbete ni påbörjat och se hur vi ska gå vidare. Det är jätteviktigt nu att vi tillsammans arbetar mot Vision 2020 och det kräver arbete från hela förbundet. Och vem är då förbundet? Jo det är du, jag, Oscar 7 år, Sara Stigzelius vår ordförande, kassören i Selma Minikidsförening, våra domare, alla funktionärer. Vi alla är förbundet och tillsammans ska vi arbeta mot och nå Vision 2020! Alla behöver ta sitt ansvar!

Vill ni veta mer? Ta kontakt med styrelsen i er förening eller med mig, sofia.blomgren@landhockey.nu, så hjälper vi er.

Snart är det dags för Göteborg Cup. Sista anmälningsdag till turneringen var den 2 maj, men om ni skyndar er går det säkert att efteranmäla lag. Mer information hittar ni längre ner på sidan bland äldre nyheter. Samma helg spelar Partille SC Europacupen utomhus i Aten, mer information hittar ni under Competitionswww.eurohockey.org.

Första helgen i juni spelas SM-slutspelet utomhus, det blir det största slutspelet utomhus på flera år där både dam- och herrlag gör upp om SM-titlarna.

Sen avslutar vi utomhussäsongen med Eurohockey Caravan Nordic 2013. Inbjudan är utskickad och ligger också uppe här på sidan. Karavanen startar den 25 juni i Åkersberga och fortsätter sen söderut och avslutas i Danmark den 1 juli. Mer information finns i inbjudan, ni kan också kontakta Ella Torstensson, ella.torstensson@landhockey.nu, som är projektansvarig.

Jag vill påminna alla föreningar om att svara på enkäten ni fått utskickad, som är en kartläggning av svensk landhockey. Sista svarsdag är den 10 maj. Förbundet ska därefter analysera era svar och skickar i slutet på juni in analysen och enkätsvaren till Riksidrottsförbundet (RF).

Jag önskar er alla en riktigt skön helg! Passa på att lira lite landhockey i det förhoppningsvis fina vädret!

Soliga landhockeyhälsningar
Sofia