EHLlogo

4 svenskar i Euro Hockey League 13/14

Idag står det klart att fyra svenska herr-landslagsspelare spelar i Euro Hockey league (EHL), landhockeyns motsvarighet till Champions league, nästa år.

Harvestehuder THC, med Johan och Joakim Björkman, säkrade sin plats i EHL i den sista seriematchen mot Alster som laget vann med 4-0. Efter vinsten av tyska indoormästerskapet och seriespelet utomhus hoppas laget även kunna bli tyska mästare utomhus. Slutspelet avgörs i Hamburg nu till helgen (Mer information).

Även Cardiff & UWIC (Wales) med landslagsspelarna Henry & Lucas Eriksson spelar i EHL nästa år. Efter förlust i EuroHockey Clubs Trophy finalen i Wien var det länge oklart om Irland eller Wales skulle få den 12:e och sista platsen i EHL, men Wales tog steget upp i EHL på målskillnad.